Είναι από τα φαγητά που πραγματικά μπήκα στη κουζίνα χωρίς συγκεκριμένη συνταγή και απλά ανακάτεψα υλικά. Μετά σκέφτηκα να κάτσω να την γράψω για να την θυμάμαι αργότερα. Σε αυτό είμαστε όλοι τυχεροί γιατί ακόμα θυμάμαι τι χρησιμοποίησα!!!! Αυτό βέβαια δεν το υπόσχομαι για την επόμενη φορά γιατί πολύ απλά αποφάσισα ότι μπιφτέκια λαχανικών φτιάχνεις με ότι λαχανικά βρεις στο ψυγείο σου!!!!!!!!!

Υλικά

 

– 2 καρότα (μεγαλούτσικα)

– 1 μελιτζάνα (μεγάλη)

– 1 κρεμμύδι ξερό

– 2 – 3 κολοκυθάκια

– 1 μεγάλη πατάτα

– 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

– 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου

– Ελαιόλαδο

– 1 ½ κριθαροκουλούρα

– Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

– Μερικές σταγόνες λεμόνι

 

Εκτέλεση

Ξεκινήστε τρίβοντας όλα τα λαχανικά με τον τρίφτη μέσα σε βαθύ μπολ. Δεν υπάρχει σειρά και ακόμα καλύτερα αν έχετε παιδιά από 7 ετών και πάνω αφήστε την ευχαρίστηση σε αυτά! (αποφύγετε το κρεμμύδι για να μην έχετε την γκρίνια μετά ότι δακρύσανε!). Επειδή τα λαχανικά θα βγάλουν πολλά υγρά, αφού τα τρίψετε όλα, αδειάστε το μπολ σε ένα σουρωτήρι προκειμένου να διώξετε τα υγρά (πιέστε και λίγο με το χέρι σας για καλύτερο αποτέλεσμα).

Στη συνέχεια ρίξτε τα πάλι στο μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, τον πολτό σκόρδου, το κέτσαπ και αλάτι πιπέρι και θυμάρι.

Βάλτε την κριθαροκουλούρα στο multi μέχρι να μοιάζει σαν τριμμένη φρυγανιά. Ρίξτε και αυτή στο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά.

Έτοιμα! (για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να τα αφήσετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για 30’ προκειμένου να σφίξουν καλύτερα).

Πλάστε τα (μην περιμένετε να είναι σφιχτά όπως ο κιμάς)και ψήστε τα με 2 απλούς τρόπους :

 

Στο τηγάνι γκριλιέρα (έτσι το λένε? Ελπίζω να καταλάβετε ποιο εννοώ!!) ή σε οποιοδήποτε αντικολλητικό τηγάνι για 20 με 25 λεπτά περίπου (το συστήνω ανεπιφύλακτα) ή

 

Στο φούρνο στους 180 βαθμούς βάζοντας ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί για 40 λεπτά περίπου.

 

Σερβίρετε ή σαν burgers ή με ότι τραβάει η όρεξη σας (η μαγιονέζα ταιριάζει πολύ)!!!!

Καλή επιτυχία