Αγαπημένη συνταγή που μου την έχει δώσει μια πολύ καλή φίλη. Την πρώτη φορά που την έφτιαξα ήμουν πολύ επιφυλακτικός όμως το αποτέλεσμα με διέψευσε!

Θέλετε μια συνταγή με κοτόπουλο που οι γυναίκες θα λατρέψουν και τα πιτσιρίκια θα γλείφουν και το πιάτο? Δείτε παρακάτω πόσο εύκολο είναι να κλέψετε την παράσταση…..

ΥΛΙΚΑ

  • 650 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
  • 2 πράσα μεγάλα
  • 4 μεσαία καρότα (βάλτε και ένα ακόμα στην άκρη για να έχετε να δίνετε στα πιτσιρίκια που θα τριγυρνάν στα πόδια σας)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τα πράσα και τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες. Αν είναι η πρώτη σας φορά με πράσο, απλά κόψτε τη ρίζα και τα πάνω φύλλα. Ξεφλουδίστε το πρώτο φύλλο και πλύνετε το καλά. Στη συνέχεια κόψτε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε το.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα το πράσο, το καρότο και το κοτόπουλο (ναι ναι όλα μη σας κάνει εντύπωση), για περίπου 15 λεπτά (όσο χρειάζεται το κοτόπουλο να πάρει χρώμα).

Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αυτό που θα κάνετε στη συνέχεια….

Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και τις δυο κουταλιές της μουστάρδας. Ανακατέψτε καλά να λιώσει η μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέστε το μέλι (θέλει καλό ανακάτεμα για να διαλυθεί το μέλι).

Ρίξτε το περιεχόμενο από το μπολ μέσα στο τηγάνι και κατεβάστε τη θερμοκρασία στο μισό.

Αφήστε το χυμό πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα να κάνουν το θαύμα τους. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 45 λεπτά για να καραμελώσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το με ρύζι ή μακαρόνια.

Βάζω στοίχημα ότι θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

καραμελωμενο