Πριν από λίγα χρόνια όταν είχα επισκεφθεί ξανά την Ελασσόνα είχα φάει ένα χοιρινό που έλιωνε στο στόμα. Ήταν τόσο πολύ νόστιμο που ζήτησα τη συνταγή από τη θεία παρόλο που όλοι υπόλοιποι μου είπαν ότι συνταγές η θεία ΔΕΝ δίνει. Και έτσι ακριβώς έγινε! Παρόλο τις υποσχέσεις συνταγή δεν πήρα, ούτε τότε αλλά ούτε και τα επόμενα χρόνια!

Έφτασε όμως η στιγμή και αφού υποσχέθηκα ότι η συνταγή θα μείνει μυστική και ότι κανείς δεν θα τη μάθει κατάφερα να την αποσπάσω!!!!! Γι’ αυτό λοιπόν διαβάστε την αποστηθίστε την γιατί η συνταγή μετά από λίγο θα αυτοκαταστραφεί!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κεφαλοτύρι με ήπια γεύση
  • Κόκκινη γλυκιά πάπρικα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε καλά το χοιρινό και αφήστε το να στραγγίξει.

Σε μια λεκάνη ρίξτε τα κομμάτια κρέατος (η θεία επιμένει και το κόκκαλο αλλά αυτό είναι επιλογή σας).

Κόψτε την πιπεριά, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στη λεκάνη.

Στη συνέχεια ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και την πάπρικα (2 με 3 κουταλάκια του γλυκού).

Τέλος προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά.

Βάλτε την λεκάνη στο ψυγείο και μαγειρέψτε κάτι άλλο για την ημέρα γιατί όλο αυτό πρέπει να μείνει από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο και να μαγειρευτεί την επόμενη!!!!!

Την επόμενη ημέρα λοιπόν βάζω σε ένα ταψί λίγο λάδι και 2 ποτήρια του νερού, νερό.

Προσθέστε το κρέας μαζί με όλο το περιεχόμενο από την λεκάνη και προσθέστε το κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους.

Βρέξτε ένα αντικολλητικό χαρτί στραγγίξτε το καλά και σκεπάστε το ταψί.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο (στον αέρα) στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά χαμηλώστε στους 170 για 2 με 2,5 ώρες.

Πρέπει να ρίχνετε μια ματιά για να δείτε αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.

Αυτό ήταν

(ελπίζω η θεία να μην ξέχασε να αναφέρει κανένα υλικό!!!!!!!!!)

Καλή επιτυχία

kebab