Τώρα μάθατε τι συμβαίνει όταν το γιαούρτι και το σκόρδο μαλώνουν!!! Το σκόρδο αποχωρεί και το γιαούρτι ψάχνει νέους φίλους προκειμένου να φτιάξει νέους γευστικούς συνδυασμούς!!!!!

Στο σπίτι της Χριστίνας και του Γιώργου δοκίμασα αυτή την πεντανόστιμη συνταγή και αφού ακολούθησα τις συμβουλές του Γιώργου, κράτησα τις πινελιές της Χριστίνας και πρόσθεσα και λίγο από τη δική μου φαντασία σας παρουσιάζω το …….γιαουρτο(άνευ)σκόρδιο!!!!!!

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 3 με 4 αγγούρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • Αλάτι
  • 1 λάιμ

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα αγγούρια!!!

Πάρτε τον τρίφτη και τρίψτε τα (από το χοντρό μέρος του τρίφτη). Το μυστικό είναι να τα τρίψετε μέσα σε σουρωτήρι και να τα αλατίσετε ελαφρά προκειμένου να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μην γίνει η σος σας πολύ αραιή.

Ρίξτε το γιαούρτι μέσα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το λάδι, το ξύδι, αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Αφού έχετε στραγγίξει το τριμμένο αγγούρι προσθέστε το και ανακατέψτε καλά. Και τώρα θα κάνετε τη διαφορά, θα κάνετε το αναπάντεχο που θα ξαφνιάσει όλους ευχάριστα!!!!!!!

Ρίξτε στο μίγμα σας ξύσμα από ένα λαιμ και μόλις τελειώσετε στάξτε και 2 με 3 σταγόνες.

Η δροσιά, το άρωμα και η φρεσκάδα που θα προσθέσει είναι μοναδική!

Έτοιμο!!!!

Σερβίρετε σε ψημένο ψωμί ή προσθέστε το σε πράσινες σαλάτες ή ως συνοδευτική σάλτσα σε ψητό κρέας και δώστε στα πιάτα σας νέο ενδιαφέρον!!!!!

Καλή επιτυχία