Για εμένα το μαγείρεμα είναι διασκέδαση, χαρά και χαλάρωμα, γι’ αυτό το να ακολουθώ αυστηρά συνταγές που απαιτούν πολλά υλικά, συγκεκριμένες ποσότητες κτλ κτλ είναι το χειρότερο μου.

Μαγειρέψτε όπως νιώθετε, οι γύρω σας θα εκτιμήσουν την προσπάθεια, το αποτέλεσμα θα το βελτιώνετε με τον καιρό.

Λοιπόν αυτή τη φορά σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή ιδανική για αντροπαρέα που έχει διάθεση να πιεί, να δει μπάλα και να χαβαλεδιάσει Χωρίς γυναίκες!!!

Αν είστε παντρεμένοι μάλλον σας βάζω δύσκολα, οπότε απολαύστε την με τις συζυγούς σας!!!

Είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο (ή έτσι νομίζω τουλάχιστον) σε μια ταβέρνα στο Πήλιο και ήθελα απεγνωσμένα να δοκιμάσω να φτιάξω κάτι παραπλήσιο. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένας από τους αγαπημένους μεζέδες της παρέας που μου ζητά να την φτιάχνω συνέχεια. Άλλοι προτιμούν να την συνοδεύουν με παγωμένο τσίπουρο και άλλοι με μπύρα!!!ΥΛΙΚΑ

  • Μια συσκευασία σουτζούκι (το γνωστό αλλαντικό). Αν κάνετε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να σας κόψουν και φέτες, θα χρειαστείτε περίπου 300 γραμμάρια. Αν αγοράσετε το συσκευασμένο θα χρειαστείτε το μισό για 4 άτομα.
  • 300 γραμμάρια βαρελίσια φέτα (όποια προτιμάτε, να είναι σκληρή). Τώρα και παραπάνω φέτα να βάλετε δεν σας μαλώνει κανένας, απλά πρέπει να εξοικειωθείτε λίγο με τις ποσότητες. Αν βάλετε παραπάνω φέτα βάλτε και λίγο σουτζούκι παραπάνω, μικρό το κακό δηλαδή.
  • Μια ντομάτα μεγάλη
  • Ελαιόλαδο, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τίποτα το θεαματικό ή δύσκολο!

Κόψτε το σουτζούκι σε μικρά κομματάκια και απλώστε τα σε ένα στρογγυλό πήλινο σκεύος κατάλληλο για φούρνο (δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά με αυτό τον τρόπο είναι και έτοιμο για σερβίρισμα!!!! Εναλλακτικά σε ένα στρογγυλό ταψάκι (και για να προλάβω τις απορίες κάποιων, ΟΧΙ δεν πειράζει αν το ταψάκι δεν είναι στρογγυλό!!!)

Στη συνέχεια θρυμματίστε μέσα στο σκεύος τη φέτα.

Τέλος κόψτε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και ρίψτε την από πάνω. Ουσιαστικά λοιπόν δημιουργείτε τρείς στρώσεις : Η πρώτη είναι το σουτζούκι, η δεύτερη η φέτα και η τρίτη η ντομάτα.

Ρίξτε πολύ λίγο ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Το βάζετε στο φούρνο για 15’ στου 180 βαθμούς (και εδώ τον αέρα χρησιμοποιώ).

Όταν έχει αρχίσει να λιώνει η φέτα και να παίρνει λίγο χρώμα είναι έτοιμο.

Βγάλτε το από το φούρνο, σερβίρετε ζεστό.

Τώρα αν θέλετε πραγματικά να σας λατρέψουν, μπορείτε να ψήσετε λίγο ψωμί ή ακόμα καλύτερα μερικές πίττες.

Εγώ το σερβίρω με πίττες κομμένες σε κομμάτια και γίνεται πραγματικά χαμός.

Συμβουλές

Το σουτζούκι είναι ιδιαίτερα βαρύ οπότε θα σας έλεγα καλύτερα να αποφύγετε να το δώσετε στα παιδιά.

Τραβάει πολύ αλκοόλ οπότε να είστε προετοιμασμένοι!!