Όποτε διαβάζω μια ωραία συνταγή προσπαθώ κάποια κομμάτια της να τα εφαρμόζω και σε άλλες. Έτσι μπορώ και δημιουργώ κάτι διαφορετικό κάθε φορά (για τους άλλους) ενώ στη πραγματικότητα ενώνω κομμάτια από διαφορετικές συνταγές (Όσοι είναι στα 40 ή κοντά εκεί και παρακολουθούσαν την τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» ίσως να θυμούνται ένα αξεπέραστο επεισόδιο όπου η Ρειτσελ προσπαθώντας να φτιάξει ένα γλυκό κατάφερε να μπλέξει τις σελίδες στο βιβλίο μαγειρικής και κατέληξε με ένα γλυκό που περιείχε εκτός από κρέμα και μαρμελάδα, κρέας βοδινό και αρακά!!!!) Ελπίζω να μην μας συμβεί και σε εμάς.

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό πακέτο πένες ολικής αλέσεως (250γραμμάρια δηλαδή). Μη με ρωτήσετε γιατί ολικής αλέσεως, πρώτη φορά τις δοκίμασα και εγώ και μου φάνηκαν μια χαρά νόστιμες, αλλά και οι κανονικές και οι τρικολόρε το ίδιο καλές είναι.
  • 10 – 12 γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες το μεγάλο μέγεθος
  • 3 ντομάτες μεγάλες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή 4 με 5 ντομάτες πομοντόρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε, αν μαγειρεύετε για τα παιδιά μπορείτε να μην βάλετε και καθόλου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Ελιές ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • Ένα σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο ή ούζο (και άλλο ένα για εσάς αν προτιμάτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο επίσης να τσιγαριστούν. Καταλαβαίνετε ότι το κρεμμύδι είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει και το χρώμα το έχει αλλάξει (χρυσίζει), αν γίνει μαύρο το χρώμα κάτι πήγε λάθος!! Αρχίστε από την αρχή!! Στη συνέχεια ρίξτε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι και ρίγανη. Αν χρησιμοποιήσετε τα πομοντόρια δε χρειάζεται να ρίξετε τίποτα, αν όμως έχετε χρησιμοποιήσει κανονική ντομάτα ρίξτε ελάχιστη ζάχαρη μέσα (στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού). Αφήστε 3-4 λεπτά τη ντομάτα να ζεσταθεί και να βγάλει τα υγρά της και στη συνέχεια ρίξτε το σφηνάκι με το ούζο ή το τσίπουρο!

Αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίξτε μέσα τις γαρίδες. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά και 5 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε μέσα τις ελιές και χαμηλώστε τη φωτιά στη μέση.

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα και ρίξτε τα έτσι όπως είναι μέσα στο βαθύ τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε καλά, αφήστε τα ένα λεπτό και σερβίρετε.

Μπορείτε να ρίξετε φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι από επάνω που του ταιριάζει πολύ.

Λοιπόν αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε μια καταπληκτική γαριδομακαρονάδα με κολοκύθια όπως και στην πιο νόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα αλ’όλιο που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Έχω φτιάξει την ίδια μακαρονάδα χρησιμοποιώντας εκτός από γαρίδες και καραβίδες και βγήκε μια χαρά!!!

Συμβουλή για παιδικά πάρτι

H συμβουλή είναι: Καλύτερα μην την φτιάξετε!

Προτιμήστε τα σάντουιτς με ομελέτα ή τα κοτοπιτάκια που θα δούμε στη συνέχεια.