Κάποτε έτυχε να βρεθώ στη Βαρκελώνη και θα σας πω πως με εντυπωσίασε το απλούστερο πράγμα στο κόσμο!

Τόσο στη πόλη όσο και στην επαρχία της σε όσα εστιατόρια επισκέφτηκα μας έφερναν για καλωσόρισμα, με ελάχιστες διαφορές το ίδιο πράγμα : Ψημένο ψωμί, μια σκελίδα σκόρδο και μια ντομάτα!  Αυτό που έπρεπε να κάνεις είναι να τρίψεις την σκελίδα σκόρδου πάνω στο ψωμί και στη συνέχεια να κάνεις το ίδιο ακριβώς και με τη ντομάτα. Το αποτέλεσμα; φανταστικό!!! Με τόσο απλά υλικά, τόσο γεμάτη γεύση!

Με αφορμή αυτό θα σας πω μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που ξυπνά παιδικές μνήμες και τα παιδιά μου την λατρεύουν.

ΥΛΙΚΑ

Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ πολύ στη μαγειρική τα πομοντόρια. Όπως μπορείτε να διαβάσετε και εδώ τα πομοντόρια είναι ένα είδος ντομάτας και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

  •  «Τομάτες τύπου Plum: Τομάτες 150 γραμ. < που έχουν σχήμα επίμηκες-οβάλ (σαν δαμάσκηνο/plum). Συχνά έχουν υψηλά brix, κρεμώδη υφή και καλή συνεκτικότητα. Οι καρποί τους συγκομίζονται μεμονωμένοι ή τσαμπιά. Στην Ελλάδα είναι γνωστές και με την κοινή ονομασία πομοντόρια». Τις βρίσκω εξαιρετικά αρωματικές και αν φτιάχνετε σάλτα ντομάτας με πομοντόρια δεν χρειάζεται να βάλετε καθόλου ζάχαρη (όπως συνήθως κάνουμε στις σάλτσες με φρέσκια ντομάτα). Στο σουπερ μάρκετ τα βρίσκω σε τιμή περίπου 1,69€.Θα χρειαστείτε 3 πομοντόρια (τεμάχια όχι κιλά!!). Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε απλά 2 ντομάτες
  •  Ελαιόλαδο
  • 6-7 φέτες ψωμί
  • Αλάτι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ανάψτε το γκριλ στο φούρνο σας.

Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού (οποιουδήποτε τύπου, εγώ προτμώ το χωριάτικο) στο ταψί. Μπορείτε στις φέτες να ρίξετε λίγο λάδι και ρίγανη. Μην ξεχαστείτε με το ψωμί θέλει 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ρίξτε μέσα στο multi τα πομοντόρια κομμένα στη μέση, αρκετό ελαιόλαδο (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο σφιχτό θέλετε να είναι το ντιπάκι) αλάτι (να ξέρετε ότι η ντομάτα ΘΕΛΕΙ αλάτι, εγώ μαγειρεύω χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι και θα σας εξηγήσω τους λόγους κάποια στιγμή) και τέλος ρίγανη. Ε αυτό ήταν αφήστε τα μικρά να το ευχαριστηθούν!!

Λοιπόν αν θέλετε να το κάνετε πιο βαρύ (για εσάς και όχι για τα παιδιά) βάλτε μαζί με όλα τα υλικά και μια σκελίδα σκόρδο στο multi.

Εγώ πολλές φορές το βάζω πάνω από βρεγμένο ντάκο και προσθέτω είτε τυρί φέτα είτε γαλοτύρι.

Πρώτη φορά νομίζω συνταγή με 3 υλικά χρειάστηκε τόσες πολλές γραμμές για να γραφτεί!!!!!