Σας έχω γράψει ότι τόσο με το κοτόπουλο όσο και με το κιμά που περισσεύει μπορείτε να κάνετε θαύματα. Αυτή τη συνταγή την φτιάχνω με 2 διαφορετικές παραλλαγές, συνήθως όταν έχουν πάει για ύπνο τα πιτσιρίκια! Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αν τη σερβίρετε σε φίλους δεν θα πιστεύουν ότι είναι με ότι έχει περισσέψει από το μεσημέρι!! Ας δούμε μια από τις 2 παραλλαγές!

 

ΥΛΙΚΑ

    • Όσο από το ψητό κοτόπουλο περίσσεψε από το μεσημέρι, τεμαχισμένο και αφού του έχετε αφαιρέσει την πέτσα (τώρα αν δεν περίσσεψε μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με στήθος κοτόπουλο)
    • Ένα κρεμμύδι
    • Χυμό από μισό λεμόνι
    • 2 με 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
    • 4 μανιτάρια φρέσκα αν έχετε ή αλλιώς μια μικρή κονσέρβα τεμαχισμένα
    • Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (θα το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή, οπότε μην μπείτε στον πειρασμό)
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
    • Τυρί φέτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα ρίξτε το κοτόπουλο. Αφήστε 2 λεπτά να ανακατευθούν όλα τα υλικά και ρίξτε το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί. Αφήστε το 3 με 4 λεπτά να πάρει μια βράση, ρίξτε του λίγο νερό (ένα ποτήρι του κρασιού) και χαμηλώστε τη φωτιά. Όταν θα αρχίσει να δένει η σάλτσα (όχι παραπάνω από 10 λεπτά) ρίξτε τη μουστάρδα και ανακατέψτε.

Τώρα αν θέλετε λίγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά ρίξτε μέσα μερικά ψιλοκομμένα κομμάτια φέτας!!!!

Σερβίρετε με ψημένο ψωμί ή πίττες!!!!

Πολλές φορές βράζω καστανό ρύζι και το ρίχνω στο τηγάνι μόλις είναι έτοιμο. Αν το ανακατέψετε καλά θα έχετε ένα τύπου ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας!!!!

Τολμήστε το!