Αν είστε από αυτούς που όταν τους λένε να φτιάξουν παστίτσιο στα αυτιά σας ακούγεται η μουσική υπόκρουση από το «Επικίνδυνες Αποστολές» συνεχίστε να διαβάζετε!!!

Θα σας δείξω πως το παστίτσιο δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαδρομή που μπορεί να καλυφθεί σε 3 και μόνο βήματα. Αλήθεια! Εμένα οι κόρες μου «σχεδόν» το φτιάχνουν μόνες τους πια!!!

Αν το καλοσκεφτείτε θα δείτε πόσο δίκιο έχω. Από τι αποτελείτε το παστίτσιο?

  1. Μακαρόνια (σαν να λέμε ότι απλά βάζω νερό στη κατσαρόλα και τα βράζω για 10’)
  2. Κιμάς (πανεύκολο! Τον βάζω σε βαθύ τηγάνι και μόλις αλλάξει χρώμα ρίχνω ντομάτα και λίγο νερό και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του)
  3. Μπεσαμέλ (θα σας δείξω την απλούστερη σε εκτέλεση μπεσαμέλ, αν την φτιάξετε με τα παιδιά βάλτε τα να ανακατεύουν για να καταλάβουν και τι σημαίνει ότι κρέμα σας έχει πήξει)

Τέλος! Αυτό ήταν!

Πάμε να δούμε το κάθε βήμα ξεχωριστά…..

ΒΗΜΑ 1ο

ΥΛΙΚΑ για μακαρόνια

  • 1 συσκευασία μακαρόνια Νο2
  • Λίγο αλάτι
  • Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (…. Για τα μακαρόνια!!!!)

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό (στα ¾ περίπου) και βάλτε την στο μάτι. Ανάψτε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και ρίξτε μέσα λίγο αλάτι. Μόλις το νερό βράσει (θα δείτε τις μπουρμπουλήθρες) ρίξτε μέσα τα μακαρόνια και αφήστε τα να βράσουν όση ώρα αναφέρει η συσκευασία τους (γύρω στα 12’).

Βάλτε το σουρωτήρι στο νεροχύτη και αδειάστε τη κατσαρόλα, ξεπλύνετε τα μακαρόνια με λίγο νερό. Τέλος αυτό ήταν το πρώτο βήμα! (Αν το πρώτο πράγμα που θα φτιάξετε στο παστίτσιο είναι τα μακαρόνια, καλό θα ήταν όταν θα τα σουρώσετε να τους ρίξετε λίγο ελαιόλαδο και να τα ανακατέψετε για να μην κολλήσουν όσο θα φτιάχνετε τα υπόλοιπα. Αλλιώς μπορείτε να τα βράσετε αφού έχετε φτιάξει τον κιμά και τη μπεσαμέλ).

Αν παίζατε κάποιο παιχνίδι, στην οθόνη θα εμφανιζόταν το εξής μήνυμα:

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 30,0% ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!

ΒΗΜΑ 2ο

ΥΛΙΚΑ για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με μπαχαρικά
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (…. Για το κιμά)

Χμμμμμμ, η αποστολή έχει αρχίσει και μπαίνει σε πιο δύσκολα κομμάτια????

Αν εξοικειωθείτε με αυτό τον τρόπο να μαγειρεύεται το κιμά θα δείτε ότι από μόνοι σας θα αρχίσετε σιγά σιγά να δοκιμάζετε διάφορα (όπως να τον φτιάξετε με φρέσκια ντομάτα ή να ρίξετε περισσότερα μπαχαρικά κτλ).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ο απλούστερος τρόπος να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι είναι να το καθαρίσετε και να το ρίξετε μέσα στο multi!

Αφήστε τα 3 με 4 λεπτά να τσιγαριστούν και στη συνέχεια ρίξτε το κιμά.

Ανακατέψτε τον μέχρι να τσιγαριστεί όλος και να αλλάξει χρώμα!

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Επειδή θα πρέπει να του ρίξετε νερό καλό θα είναι να έχετε βράσει στο βραστήρα από πριν αρκετή ποσότητα.

Ρίξτε μέσα το βρασμένο νερό (περίπου 1 ½ ποτήρι) και χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό. Αφήστε το κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20’ και στη συνέχεια ρίξτε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, λίγο ακόμα αλάτι και ανακατέψτε.

Θα χρειαστεί άλλα 10’ ώστε να πιεί τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα του.

Και επειδή όλες οι αποστολές έχουν και τα μυστικά τους……

Μυστικό υλικό : όταν είναι σχεδόν έτοιμος ρίξτε μια κουταλιά κέτσαπ και ανακατέψτε!!!

Η οθόνη βγάζει νέο μήνυμα :

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 60,0% ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!

  Ότι και να συμβεί από εδώ και στο εξής έχετε καταφέρει να προσθέσετε στο ρεπερτόριο σας τα μακαρόνια με κιμά!!!

 ΒΗΜΑ 3ο

ΥΛΙΚΑ για την μπεσαμελ

  • 1 λίτρο γάλα (εγώ χρησιμοποιώ σόγιας για τους γνωστούς λόγους)
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή φυτική μαργαρίνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (…. Για την μπεσαμέλ)

Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα το γάλα.

Αρχίστε να ρίχνετε μέσα μια μια τις κουταλιές με το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα ώστε το αλεύρι να διαλυθεί καλά και να μην κάνει κόμπους.

Προσθέστε το νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (μην το παρακάνετε με το μοσχοκάρυδο από τον ενθουσιασμό σας!). Τέλος ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο.

Όταν η μπεσαμέλ έχει γίνει αρκετά πηχτή (δεν θέλει πολύ ώρα σε 10’ έχετε τελειώσει) βγάλτε την από την φωτιά σπάστε και ρίξτε μέσα ένα αβγό και ανακατέψτε καλά.

Το δυσκολότερο σημείο της αποστολής έχει ολοκληρωθεί!!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 90,0% ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!

 Το υπόλοιπο 10% της αποστολής είναι απλά να βάλετε τα υλικά σε ένα ταψί ή Pyrex και να το ψήσετε.

 Πρώτος τρόπος, ο παραδοσιακός

Σε ένα μεγάλο Pyrex ρίξτε λίγο λάδι και απλώστε το να πάει παντού. Ρίξτε μέσα τα μακαρόνια και προσθέστε ή λίγο αλάτι ή τριμμένο τυρί. Από πάνω ρίξτε το κιμά και απλώστε τον να πάει ομοιόμορφα παντού.

Τέλος απλώστε την μπεσαμελ (ρίξτε από πάνω μια  κουταλιά λιωμένο βούτυρο ή απλά λίγο ελαιόλαδο) και βάλτε στο φούρνο (στον αέρα στους 180 για 40’)

 Δεύτερος τρόπος, ο παραδοσιακός με μια τσαχπινιά

Σε ένα μεγάλο Pyrex ρίξτε λίγο λάδι και απλώστε το να πάει παντού.

Ρίξτε μέσα τα μισά μακαρόνια και προσθέστε ή λίγο αλάτι ή τριμμένο τυρί.

Από πάνω ρίξτε μια ποσότητα κιμά και απλώστε τον.

Στη συνέχεια ρίξτε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω τον υπόλοιπο κιμά.

Τέλος απλώστε την μπεσαμελ (ρίξτε από πάνω μια  κουταλιά λιωμένο βούτυρο ή απλά λίγο ελαιόλαδο) και βάλτε στο φούρνο (στον αέρα στους 180 για 40’)

Τρίτος τρόπος, παστίτσιο με λαζάνια

Ε αυτό είναι άλλη συνταγή!!!!!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 100,0% ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!