Και όμως υπάρχει! Μετά την επιτυχία που έχει στα πιτσιρίκια το γλωσσόπιτο  οι συνδυασμοί είναι πολλοί! Είχαμε γυρίσει από το χορό  της μικρής και οι 2 μου οι κόρες αρχίζουν την γκρίνια. «Πεινάω, τι έχει να φάμε», ή το πιο πετυχημένο που λένε τελευταία : «Κάνε μας έκπληξη!» Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το τονόπιτο, πολύ εύκολο και απλό και το πιο σημαντικό έτοιμο σε 5 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

    • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό
    • 2 τορτίγιες (να έχετε πάντα στο σπίτι είναι πολύ χρήσιμες)
    • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
    • 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι γλυκό (σε κονσέρβα πουλιέται)

]ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Φροντίστε να έχετε στραγγίξει τον τόνο από το λάδι ή το νερό για να μην έχετε πολλά υγρά. Βάλτε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι στη μέγιστη θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε την τορτίγια για μερικά δευτερόλεπτα από την κάθε μεριά. Όλα έτοιμα λοιπόν!

Πάρτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο βάλτε πάνω την τορτίγια και γεμίστε από άκρη σε άκρη με το μίγμα σας. Τυλίξτε όπως τυλίγετε το πιτόγυρο και τελειώσατε!!

Τα μικρά μπορούν να αναλάβουν να ανακατέψουν τα υλικά πολύ καλά!!!! Αν θελήσουν να τα τυλίξουν κιόλας α έχετε πρόβλημα πιστέψτε με αλλά δεν πειράζει σουπερμπαμπάς είστε!!! Τα ξαναφτιάχνετε από την αρχή!

Συμβουλές για παιδικά πάρτι

Την ίδια ακριβώς γέμιση μπορείτε να τη βάλετε σε 2 φέτες ψωμί για τοστ. Φτιάξτε 5-6 τέτοια τοστ και κόψτε διαγώνια. Έχετε 10 σαντουιτσάκια για το παιδικό σας πάρτι. Μαζί με άλλους τέτοιους συνδυασμούς που μπορείτε να φτιάξετε με διάφορα υλικά που θα δούμε στη συνέχεια, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα παιδικό πάρτι σε χρόνο ρεκόρ!!!!!