Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω.

Δεν είμαι επαγγελματίας (αν και πολύ θα το ήθελα), δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα (εκτός από τη μητέρα μου επί τω έργο), επομένως μην περιμένετε να βρείτε εδώ εξεζητημένες συνταγές, περίεργα υλικά, εντυπωσιακές παρουσιάσεις.

Αγαπώ όμως να περνάω χρόνο με τις κόρες μου και ανακάλυψα ότι η μαγειρική είναι ο πιο απλός και δημιουργικός τρόπος για ένα μπαμπά να δεθεί με τα κορίτσια του και να κάνει κάτι που τις ευχαριστεί, αλλά παράλληλα είναι και χρήσιμο ( αφού τρώνε! )

Αυτό που θα βρείτε εδώ σίγουρα είναι εύκολες, γρήγορες συνταγές με απλά υλικά, σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, για όλες τις ώρες της ημέρας.

Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία μαγειρικής και έχω καταλήξει στο εξής:

Συνήθως δουλεύεις όλη την ημέρα, έχεις ατελείωτα meetings, μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο και είσαι κολλημένος στον υπολογιστή.  Μετά από όλα αυτά γυρνάς αργά  στο σπίτι και τα πιτσιρίκια κρέμονται από πάνω σου φωνάζοντας:  « Μπαμπά πεινάμε!»

Εκείνη τη στιγμή κανένα βιβλίο δεν θα σε βοηθήσει, πρέπει να ανοίξεις το ντουλάπι και το ψυγείο και να αυτοσχεδιάσεις με ότι υπάρχει.

Αυτό σίγουρα θα το βρείτε εδώ!

Η μεγάλη μου κόρη έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, αυτό λοιπόν περιορίζει πολύ αυτά που μπορεί να φάει και αυτό γιατί ο ορός γάλακτος χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά προϊόντα ως συντηρητικό. Επιπλέον αν διαβάσετε τις συσκευασίες των περισσότερων τροφίμων θα δείτε ότι αναφέρουν ότι μπορεί να περιέχουν ίχνη γάλακτος ή ότι η επεξεργασία τους έχει γίνει σε εργοστάσιο που χρησιμοποιεί γάλα. Όλα αυτά λοιπόν αποκλείονται!!!

Πρέπει να βρίσκω τρόπους να μην στερείται τίποτα. Και όσο και να σας φανεί περίεργο γίνεται! Μέσα από τις συνταγές που θα βρείτε θα το καταλάβετε.

Μπαμπάδες με γραβάτες ή χωρίς,  υπάλληλοι εργάτες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχω καταλήξει σε αυτό:

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ!

Και πιστέψτε με, δεν θα βρείτε μεγαλύτερη χαρά από το να κάνετε άνω κάτω την κουζίνα μαγειρεύοντας με τα παιδιά σας. Το χαμόγελο τους όταν τρώνε αυτό που έφτιαξαν μαζί σας θα σας μείνει αξέχαστο!

Καλώς ήρθατε και καλά να περάσετε

Περιμένω με χαρά τις απόψεις, τις ιδέες και την επικοινωνία σας

Μπορείτε να με λέτε …Daddy Cook!