Δεν ξέρω για πόσες από τις συνταγές το έχω πει, αλλά αυτή ΠΡΕΠΕΙ να τη φτιάξετε. Μόνο από τον τίτλο οι περισσότεροι θα έχετε πειστεί ότι πρόκειται για κάτι πολύ εξειδικευμένο, δύσκολο και απαιτητικό! Έχω απλοποιήσει πολύ τη συνταγή έτσι ώστε σε 30’ το πολύ να έχετε στη διάθεση μια πεντανόστιμη μακαρονάδα.

Είναι από τις συνταγές που δεν «καίω» εννοώντας ότι δεν την φτιάχνω πολύ συχνά, μόνο και μόνο για να δημιουργώ προσμονή για την επόμενη φορά!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια σολομό κατεψυγμένο (τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με φρέσκο σολομό, ακριβότερη επιλογή βέβαια αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να έχεις μια συσκευασία κατεψυγμένου σολομού στο ψυγείο σου και ανά πάσα στιγμή να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις)

 

  • 400 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 4 με 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του μισού λεμονιού
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιήστε σόγιας και κερδίστε και σε γεύση αλλά κα σε θερμίδες!!)
  • Μισό πακέτο μακαρόνια πένες ή ταλιατέλες (ταιριάζει τέλεια!!!)
  • 1 σφηνάκι βότκα ή 1 ένα σφηνάκι ούζο
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίξτε τα 250 γραμμάρια σολομού (που θα τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια) και ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέστε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού (θα σας έλεγα να το μαρινάρετε για 30’ αλλά πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε τόσο πολύ).

Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας μια χαρά είναι!) και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το περιεχόμενο του μπολ μέσα.

Αφήστε το 4 με 5 λεπτά και σβήστε με το σφηνάκι βότκας ή ούζου (η κουζίνα θα έχει αρχίσει ήδη να μυρίζει υπέροχα)

Αφήστε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε για 3 λεπτά προκειμένου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και προσθέστε το καπνιστό σολομό που θα τον έχετε ψιλοκόψει (σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια).

Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να χαμηλώσετε τη φωτιά στο μισό , να ανακατέψετε καλά και να αφήσετε τη σάλτσα για 7 με 8 λεπτά να δέσει.

Βράστε τα μακαρόνια (ότι επιλέξετε, αλλά οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και τις ταλιατέλες) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Ανακατέψτε πολύ καλά, προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα και ετοιμαστείτε για μια γευστική πανδαισία που βγήκε από τη δική σας κουζίνα.

Φτιάξτε τη μακαρονάδα για μια φορά και μετά σας εγγυώμαι ότι θα σας βλέπουν με άλλο μάτι (με τη καλή έννοια!!!)

solomos 1