Το δοκίμασα πρώτη φορά από τα χέρια μιας εξαιρετικής μαγείρισσας και αποφάσισα ότι πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξω!
Είναι ιδανικό αν έχετε κάποιο τραπέζι και εξασφαλίζει ότι τα παιδιά σας θα φάνε πολλά λαχανικά σε μια και μόνη μερίδα!
Υλικά (για 6 – 8 μερίδες)
- 250 γρμ. μπρόκολο
- 250 γρμ. κουνουπίδι
- 300 γρμ. μανιτάρια λευκά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά
- 500 γρμ. πένες (ολικής άλεσης ή κανονικές)
- 150 γρμ. μπέικον
- Ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι
- 100 γρμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 120 γρμ. βούτυρο
- 120 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 αβγό
- 100 γρμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίξτε λίγο αλάτι και στη συνέχεια το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Τα αφήνετε να βράσουν για 10′ και στη συνέχεια τα αφαιρείτε κρατώντας το νερό στα οποία έχουν βράσει.
Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και το μπέικον και ρίξτε τα σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα για περίπου 5′.
Στη συνέχεια και αφού έχετε ψιλοκόψει το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ρίξτε και αυτά μέσα στο τηγάνι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη προς το παρόν.
Βράζετε τις πέννες στο νερό που έχετε κρατήσει από το μπρόκολο και το κουνουπίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (αφήστε τα 2′ λιγότερο γιατί στη συνέχεια θα μπουν στο φούρνο).
Πως να φτιάξω Μπεσαμέλ!!!
Βασικός Κανόνας: Όση ποσότητα βουτύρου χρησιμοποιήσω άλλη τόση ποσότητα αλευριού θα χρειασθώ!
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο και περιμένω να λιώσει.
Προσθέτω στη συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια με σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα, σιγά σιγά (ρίχνω μια ποσότητα, ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί και συνεχίζω).
Αφού έχω ρίξει όλη την ποσότητα του γάλακτος προσθέτω το κεφαλοτύρι ,το αβγό και ανακατεύω.
Τέλος προσθέτω το μοσχοκάρυδο (υπολογίστε ένα κουταλάκι του γλυκού).
Και τώρα η σύνθεση!!!!
Σε βαθύ πυρέξ ρίχνετε τα μακαρόνια και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
Από επάνω στρώνετε το μίγμα των λαχανικών και από πάνω την μπεσαμέλ.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί και είστε έτοιμοι!
Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25′ – 30′
Αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30′ πριν το σερβίρετε!!!!!!
Leave A Comment