ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια σκιουφιχτά
  • 100 γραμμάρια πετιμέζι
  • 300 γραμμάρια ξινομιζύθρα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια brown (ή ότι άλλο έχετε διαθέσιμο) μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τα σκιουφιχτά χρειάζονται τουλάχιστον 25’ βράσιμο επομένως ξεκινήστε με αυτά. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τα σκιουφιχτά σε νερό που βράζει για 25’, κρατήστε 100 γραμμάρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  • Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρετε για περίπου 5’ , αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια προσθέστε τα σκιουφιχτά και το νερό που έχετε κρατήσει.
  • Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το πετιμέζι και την μισή ποσότητα της ξινομιζύθρας
  • Ανακατέψτε καλά, η ξινομιζύθρα θα δημιουργήσει μια παχύρευστη σάλτσα που θα αγκαλιάσει τα ζυμαρικά σας.
  • Μετά από 2’-3’ αφαιρέστε και σερβίρετε προσθέτοντας την υπόλοιπη ξινομιζύθρα και φρέσκο ελαιόλαδο.

Συμβουλές

Στην συνταγή μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή και χοιρινό (περίπου 300 γραμμάρια)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ