Το θεωρώ ιδανικό φαγητό για Κυριακές μεσημέρι. Μου θυμίζει παιδικά χρόνια που η μητέρα μου έβαζε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο και τις σκέπαζε με ντομάτα, πιπεριές και κρεμμύδι! Τις έλεγε σπέσιαλ πικάντικες μπριζόλες!!!!!

Αν δεν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα της Κυριακής στη κουζίνα, ετοιμάστε αυτή τη συνταγή! Θα σας λατρέψουν!!!!

Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • Μία πιπεριά κίτρινη, μια πορτοκαλί και μία κόκκινη κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές ης σούπας πολτό σκόρδου με μπαχαρικά
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές σε ροδέλες
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κόκκινη καυτερή πάπρικα
  • Δενδρολίβανο (ιδανικά φρέσκο αν όχι αποξηραμένο)
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε καλά το χοιρινό και προσθέστε του την ρίγανη και την πάπρικα. Στη συνέχεια απλώστε του παντού το πολτό σκόρδου και τοποθετήστε το στη γάστρα.

Η διασκέδαση αρχίζει τώρα αφού θα πρέπει τα κομμένα σας λαχανικά να τα τοποθετήσετε όλα πάνω στο χοιρινό, σε στρώσεις.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά, εγώ προτιμώ να ξεκινώ με τα κρεμμύδια και να τελειώνω με την ντομάτα (κυρίως για λόγους εφέ στο σερβίρισμα). Ρίξτε όλα τα λαχανικά μέσα προσθέστε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και ένα ποτήρι του νερού νερό. Τελευταίο και στην κορυφή προσθέστε το δενδρολίβανο.

Χρειάζεται περίπου 2 με 2,5 ώρες στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Μην ξεχνάτε όταν ξεκινάτε την προετοιμασία για ένα φαγητό που θα μπει στον φούρνο, να τον ανάβατε. Έτσι μόλις τελειώσετε την προετοιμασία ο φούρνος θα είναι προθερμασμένος.

Στο συγκεκριμένο φαγητό όπως βλέπετε δεν έχω προσθέσει πατάτες. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους :

  1. Δεν χωράνε στη γάστρα σε ικανοποιητική ποσότητα
  2. Αν βράσετε μακαρόνι (χοντρό κυρίως) και το σερβίρετε με το κρέας μαγειρεμένο και όλα του τα λαχανικά από πάνω θα γλείφετε τα δάχτυλά σας για ημέρες!!!! (και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω θα κάνει τα μαγικά του
  3. Καλή επιτυχία!!!!!!!!