Το πιο αγαπημένο μου φαγητό!!!!! Όσοι από εσάς δεν το έχετε φτιάξει ποτέ τώρα είναι η ευκαιρία! Είναι πολύ πολύ εύκολο να εντυπωσιάσετε με έναν μουσακά πολύ ελαφρύ, γρήγορο και γευστικό.
Θυμηθείτε το παστίτσιο σε 3 απλά βήματα(αν δεν το έχετε κάνει βρείτε τη συνταγή στο daddycook.gr) γιατί θα ακολουθήσουμε ακριβώς την ίδια συνταγή!
ΒΗΜΑ 1ο
ΥΛΙΚΑ για τις στρώσεις
- 2 – 3 μεγάλες ,μελιτζάνες φλάσκες (για ένα μικρό Pyrex)
- 3- 4 πατάτες
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (…. Για μελιτζάνες & πατάτες!!!!)
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε ροδέλες σε πάχος 1 εκατοστό περίπου (αν είναι και πιο παχιές δεν θα σας μαλώσει κανένας).
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε ροδέλες ίδιου πάχους.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω μελιτζάνες και πατάτες.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20 – 25 λεπτά περίπου.
Τέλος αυτό ήταν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε στο pyrex μας.
Ξεκινάμε με τις πατάτες και από πάνω βάζου με τις μελιτζάνες. Τίποτα τρομερό μέχρι τώρα! Συμφωνείτε??
ΒΗΜΑ 2ο
ΥΛΙΚΑ για τον κιμά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με μπαχαρικά
- 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (…. Για τον κιμά)
Χμμμμμμ, η αποστολή έχει αρχίσει και μπαίνει σε πιο δύσκολα κομμάτια????
Αν εξοικειωθείτε με αυτό τον τρόπο να μαγειρεύεται το κιμά θα δείτε ότι από μόνοι σας θα αρχίσετε σιγά σιγά να δοκιμάζετε διάφορα (όπως να τον φτιάξετε με φρέσκια ντομάτα ή να ρίξετε περισσότερα μπαχαρικά κτλ).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ο απλούστερος τρόπος να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι είναι να το καθαρίσετε και να το ρίξετε μέσα στο multi!
Αφήστε τα 3 με 4 λεπτά να τσιγαριστούν και στη συνέχεια ρίξτε το κιμά.
Ανακατέψτε τον μέχρι να τσιγαριστεί όλος και να αλλάξει χρώμα!
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Επειδή θα πρέπει να του ρίξετε νερό καλό θα είναι να έχετε βράσει στο βραστήρα από πριν αρκετή ποσότητα.
Ρίξτε μέσα το βρασμένο νερό (περίπου 1 ½ ποτήρι) και χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό. Αφήστε το κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20’ και στη συνέχεια ρίξτε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, λίγο ακόμα αλάτι και ανακατέψτε.
Θα χρειαστεί άλλα 10’ ώστε να πιεί τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα του.
Και επειδή όλες οι αποστολές έχουν και τα μυστικά τους……
Μυστικό υλικό : όταν είναι σχεδόν έτοιμος ρίξτε μια κουταλιά κέτσαπ και ανακατέψτε!!!
Ρίξτε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες, απλώστε να πάει παντού και είστε σχεδόν έτοιμοι!!
ΒΗΜΑ 3ο
ΥΛΙΚΑ για την μπεσαμελ
- 1 λίτρο γάλα (εγώ χρησιμοποιώ σόγιας για τους γνωστούς λόγους)
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 1 αβγό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή φυτική μαργαρίνη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (…. Για την μπεσαμέλ)
Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα το γάλα.
Αρχίστε να ρίχνετε μέσα μια μια τις κουταλιές με το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα ώστε το αλεύρι να διαλυθεί καλά και να μην κάνει κόμπους.
Προσθέστε το νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (μην το παρακάνετε με το μοσχοκάρυδο από τον ενθουσιασμό σας!). Τέλος ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο.
Όταν η μπεσαμέλ έχει γίνει αρκετά πηχτή (δεν θέλει πολύ ώρα σε 10’ έχετε τελειώσει) βγάλτε την από την φωτιά σπάστε και ρίξτε μέσα ένα αβγό και ανακατέψτε καλά.
Το δυσκολότερο σημείο της αποστολής έχει ολοκληρωθεί!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!
Τέλος απλώστε την μπεσαμελ (ρίξτε από πάνω μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο ή απλά λίγο ελαιόλαδο) και βάλτε στο φούρνο (στον αέρα στους 180 για 40’)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Φτιάξατε μουσακά!!!!!
Χωρίς τηγάνι, πολύ ελαφρύ και εγγυημένα πολύ νόστιμο!!!!
Leave A Comment