Μπορεί να το έχετε διαπιστώσει και από άλλες συνταγές που έχετε διαβάσει εδώ. Πολλές φορές αν δοκιμάζω κάτι σε κάποιο εστιατόριο και μου αρέσει προσπαθώ να το φτιάξω με το δικό μου τρόπο.

Άλλες φορές μου αρκεί κάποιος να μου περιγράψει κάτι που έφαγε και του άρεσε πολύ! Και αυτό πηγή έμπνευσης είναι!!!

Τα σανσουτζουκάκια ήταν από τις πρώτες συνταγές του daddycook.gr και είχε κάνει εντύπωση και μόνο από τον τίτλο! Δοκιμάστε αυτή την εκτέλεση και δεν θα ξαναφάτε τα σουτζουκάκια σας με άλλο τρόπο ξανά!!!!!

 ΥΛΙΚΑ (κιμάς)

  • 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • Μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου (σας έχω ξαναπεί γι’αυτό το φοβερό σκεύασμα) ή μια σκελίδα σκόρδο
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κουταλάκια κύμινο
  • 2 κουταλάκια μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας υπολογίστε)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

ΥΛΙΚΑ (σάλτσα ντομάτας)

Έχετε τις εξής επιλογές:

Είτε θα πάρετε ένα κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι ή θα φτιάξετε εσείς τη σάλτσα ντομάτας. Εγώ ανάλογα με τον χρόνο που έχω αποφασίζω.

Αν επιλέξετε να φτιάξετε μόνοι σας κάντε κάτι πολύ απλό. Θα χρειαστείτε:

  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • 4-5 πομοντόρια ή 3 μεγάλες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο, λίγο μπαχάρι και πάπρικα καυτερή

Επιπλέον θα χρειαστείτε 4 χούφτες ρύζι  Αρμπόριο (ιδανικό για ριζότο)

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όπως όλες οι συνταγές η απλότητα πάνω απ’ όλα!!!

Περάστε το κρεμμύδι από το μπλέντερ (σημασία έχει να είναι ψιλοκομμένο, αν είστε εξοικειωμένοι με το μαχαίρι και μπορείτε να το ψιλοκόψετε κάντε το) και ρίξτε το μέσα σε ένα βαθύ μπολ ή μια λεκανίτσα.

Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και τον πολτό σκόρδου το ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Τέλος προσθέστε το κύμινο, τον μαϊντανό και το μπαχάρι το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν μαγειρεύω με τα παιδιά τα ρίχνω όλα μαζί μέσα και τα αφήνω να ανακατεύουν μέχρι να κουραστούν!

Περάστε τις φέτες του τοστ στο μπλέντερ και χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν τρίμματα και ρίξτε το όπως είναι στο μπολ (τα σουτζουκάκια θα γίνουν πολύ αφράτα).

Σε αντίθεση με τα σανσουτζουκάκια αυτά θα τα περάσουμε και λίγο από το τηγάνι (όχι απαραίτητα αλλά έτσι για αλλαγή!)

Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα τα σανσουτζουκάκια να τηγανιστούν ελαφρά. Δεν θέλουμε να ψηθούν τελείως , αφαιρέστε τα μόλις πάρουν λίγο χρώμα και τοποθετήστε τα στη βάση της γάστρας.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα ντομάτας 

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το να τσιγαριστεί σε ένα κατσαρολάκι που έχετε βάλει ελαιόλαδο
  • Προσθέστε την σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Μόλις έχουν πάρει χρώμα (θα το καταλάβετε γιατί το κρεμμύδι θα έχει ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα) ρίξτε μέσα τα πομοντόρια ή τις ντομάτες που έχετε περάσει από το μπλέντερ ή το ντοματάκι κονσέρβα.
  • Προσθέστε τα μπαχαρικά και ένα ποτήρι νερό βρασμένο και αφήστε την σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

 Η στιγμή που όλα θα αλλάξουν

Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα σανσουτζουκάκια και προσθέστε 3 – 4 χούφτες ρύζι !!!!!!

Η σάλτσα πρέπει να τα σκεπάσει όλα (οπότε υπολογίστε ανάλογα αν χρε4ιάζετε και άλλο νεράκι)!!

Βάλτε τη γάστρα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30’ ή μέχρι να γίνει το ρύζι.

Το αποτέλεσμα είναι το ρυζάκι να έχει βράσει μέσα στη σάλτσα και να έχει πάρει όλα τα αρώματα από τα σουτζουκάκια!!! Απλά μοναδικό!

Δοκιμάστε το!!!