Πάμε στοίχημα ότι και ο μόνο ο τίτλος θα σας κάνει να διαβάσετε τη συνέχεια!

Θυμίζω ότι σκοπός μας είναι να μαγειρέψουμε ακόμα και αν δεν το έχουμε ξανακάνει χωρίς περίεργα υλικά αλλά με ότι έχουμε στο σπίτι. Γύρισες από άλλο ένα βαρετό meeting, το βράδυ έχει champions league και τα πιτσιρίκια θέλουν κάτι να φάνε! Ζητάνε σουβλάκια!

θα υποκύψετε; (εννοείται πως ναι αλλά ας προσποιηθούμε αυτή τη φορά πως δεν θα το κάνετε!)

Λοιπόν ήταν Σάββατο μεσημέρι όταν μου κατέβηκε η ιδέα για αυτή τη συνταγή, η ονομασία του ανήκει στις κόρες μου!

ΥΛΙΚΑ

  • Μια συσκευασία γλώσσα (το ψάρι εννοώ ε! μην μπερδευτείτε) φιλέτο κατεψυγμένη (έχετε 2 επιλογές : να είναι παναρισμένη επομένως να την κάνετε στο τηγάνι ή να μην είναι και να την κάνετε στο φούρνο)
  • Μια συσκευασία πατάτες τηγανητές κατεψυγμένη (με την ένδειξη «για φούρνο» ώστε να μην χρειαστεί να τηγανίζετε)
  • Μια ντομάτα
  • Μαγιονέζα
  • Μια συσκευασία πίττες γίγας ή συσκευασία τορτιγιας (έχει 6 μέσα)
  • Αλάτι ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δεν θα πιστέψετε πόσο θα αρέσει στα παιδιά σας αυτή η συνταγή!!!!!!

Τηγανίζετε (αν πάρετε τη παναρισμένη) ή βάζετε τη γλώσσα στο φούρνο. Στο τηγάνι θέλει 3-4 λεπτά από κάθε μεριά και είναι έτοιμη (βάλτε χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και βάλτε την επάνω μόλις βγει από το τηγάνι προκειμένου να απορροφηθεί το πολύ λάδι).

Στο φούρνο θέλει περίπου 15’ στους 180 βαθμούς. Μόλις ετοιμαστεί απλά κόψτε την σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις πατάτες. Χρειάζονται περίπου 20’ στους 250 βαθμούς για να γίνουν τραγανές (σαν να βγήκαν από το τηγάνι είναι πιστέψτε με).

Μόλις ετοιμαστούν αλατίστε τις και ρίξτε λίγο ρίγανη, τοποθετήστε τις σε ένα βαθύ πιάτο.

Τέλος τόσο οι πίτες όσο και οι τορτίγιας μπορούν πολύ εύκολα είτε να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά στη τοστιέρα είτε αυτό που κάνω εγώ είναι να ζεστάνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και να τις ζεματίσω (όχι λάδια στο τηγάνι απλά αφήστε το να ζεσταθεί καλά) για 1’ από κάθε μεριά.

Τέλος κόψτε την ντομάτα σε λεπτές φέτες (ροδέλες).

Αυτό ήταν!!!!!! Η διασκέδαση αρχίζει!

Να είστε ειλικρινείς και πείτε την αλήθεια! Όταν ήσασταν μικρότεροι δεν εντυπωσιαζόσασταν όταν βλέπατε να φτιάχνουν τα πιτόγυρα? Ε λοιπόν ήρθε η σειρά σας!!!! Βάλτε και τα παιδία στο παιχνίδι!!! Όχι όλη τη χαρά μόνοι σας!!!

Κόψτε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο  βάλτε την πίτα ώστε η μισή να εξέχει. Ξεκινήστε το γέμισμα. Λίγα κομμάτια από την τεμαχισμένη γλώσσα, 3-4 πατάτες μια φέτα ντομάτα και από πάνω μαγιονέζα.

Τυλίξτε και απολαύστε!!!!!!!

Συμβουλή για παιδικά πάρτι

Τα παραπάνω υλικά βγάζουν περίπου 8 γλωσσόπιτα!!!!