Μια από τις αγαπημένες ιστορίες που έχουμε φτιάξει είναι η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Μακουήν. Ειδικά αν έχετε αγοράκι και κοριτσάκι συνδυάζεται δυο παραμύθια σε ένα και ξεμπερδεύετε!!!

Η ιστορία πάει κάπως έτσι……

 

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα κοριτσάκι που ζούσε στο δάσος μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά του. Ζούσαν σε ένα όμορφο μικρό σπίτι με μεγάλο κήπο που κάθε ημέρα γέμιζε με τις υπέροχες μυρωδιές που ξεπηδούσαν από την κουζίνα.

Σε κάποια γενέθλια που είχε το κοριτσάκι η αγαπημένη του γιαγιά, που ζούσε στην άλλη μεριά του δάσους, της είχε κάνει δώρο μια κόκκινη κάπα. Από τότε το κοριτσάκι τη φορούσε συνέχεια, σχεδόν δεν την έβγαζε από πάνω της! Της άρεσε έτσι όπως ανέμιζε όταν στριφογύρναγε, φορούσε και τη κουκούλα και κατηφόριζε την πλαγιά ψάχνοντας τα ομορφότερα λουλούδια που θα στόλιζαν το τραπέζι τους.

Τόσο πολύ άρεσε στο κοριτσάκι η κάπα με τη κουκούλα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της που όλοι στο χωριό την φώναζαν η Κοκκινοσκουφίτσα!

Ο καιρός πέρασε και η Κοκκινοσκουφίτσα μεγάλωσε και σε κάποια γενέθλια της ο μπαμπάς της, της έκανε το πιο απίθανο το πιο φανταστικό δώρο!!!!

Ένα υπέροχο κατακόκκινο γυαλιστερό μικρό αυτοκίνητο !!!!!!!!

Η Κοκκινοσκουφίτσα το λάτρεψε αμέσως και όπως μπορείτε να μαντέψετε δεν πήγαινε πουθενά χωρίς αυτό!!!!!!

Μια μέρα η μαμά της την φώναξε και της είπε:

  • « Κοκκινοσκουφίτσα μόλις με πήρε η γιαγιά τηλέφωνο. Έκατσε και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνη της και είναι πάαααρα πολύ κουρασμένη. Έχει ξαπλώσει να ξεκουραστεί. Θέλω σε παρακαλώ να πάρεις αυτό το καλάθι που μέσα έχω βάλει φαγητό, ψωμί, τυρί, φρούτα και μια μηλόπιτα που έφτιαξα και να της τα πας»

 

  • « Και βέβαια θα πάω μανούλα» είπε η Κοκκινοσκουφίτσα. « Θα της μαζέψω και πολύ ωραία λουλούδια και θα κάτσω να της κάνω συντροφιά»
  • « Κοκκινοσκουφίτσα θέλω όμως να προσέχεις πολύ στο δρόμο, να φοράς πάντα τη ζώνη σου, να σταματάς στα φανάρια και να μην τρέχεις. Μου το υπόσχεσαι?»
  • « Και βέβαια !!!!! Θα προσέχω όπως πάντα!» απάντησε η Κοκκινοσκουφίτσα, έβαλε το καλάθι στο αυτοκίνητο, φόρεσε τη ζώνη ασφαλείας και ξεκίνησε για τη γιαγιά της.

Στο δρόμο η Κοκκινοσκουφίτσα απολάμβανε την οδήγηση, είχε βάλει το αγαπημένο της cd να παίζει και σιγοτραγουδούσε όταν ξαφνικά…… ένα μαύρο αυτοκίνητο με μια εξάτμιση που έκανε τρομακτικό θόρυβο πέρασε ξυστά από δίπλα της (σχεδόν ακούμπησε τον καθρέπτη της) και μπήκε μπροστά της!!!!!

Η κοκκινοσκουφίτσα παρόλη την έκπληξη της, δεν έχασε την ψυχραιμία της και πάτησε ελαφρά το φρένο προκειμένου να μην πέσει πάνω στο μαύρο αυτοκίνητο!!!!

Λίγο πιο κάτω το μαύρο αυτοκίνητο έκανε στην άκρη και η κοκκινοσκουφίτσα, βγάζοντας φλας, το προσπέρασε. Την ώρα που το προσπερνούσε κοίταξε τον οδηγό ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον …..κακό τον Λύκο!!!!!!!!

  • « Χμμμμμ αυτός ο Λύκος ήταν τελικά» σκέφτηκε η Κοκκινοσκουφίτσα « Συνέχεια αυτό κάνει με το αυτοκίνητο του. Δεν προσέχει καθόλου και τον έχουν σταματήσει αρκετές φορές για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας! Απορώ πως έχει ακόμα δίπλωμα!» αναρωτήθηκε η Κοκκινοσκουφίτσα καθώς σταμάτησε στο λιβάδι για να μαζέψει λουλούδια για την γιαγιά της.

Το λιβάδι ήταν γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια. Όταν το έβλεπες από ψηλά σου θύμιζε ζωγραφιά. Κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί λουλούδια το ένα ανάμεσα στο άλλο σε έκαναν να σταθείς λίγο ακίνητος και να τα θαυμάζεις. Ήταν τόσο ήρεμα και γαλήνια που η Κοκκινοσκουφίτσα ούτε που κατάλαβε το μαύρο αυτοκίνητο που σταμάτησε δίπλα της.

  • « Για πού το έβαλες Κοκκινοσκουφίτσα?» ρώτησε ο Λύκος
  • « Εγώ πάω στη γιαγιά μου να της κάνω επίσκεψη» είπε η Κοκκινοσκουφίτσα «εσύ όμως είσαι τόσο απρόσεχτος όμως που στο τέλος θα προκαλέσεις κανένα ατύχημα!» του είπε η Κοκκινοσκουφίτσα θυμωμένα.
  • « Μη σε νοιάζει! Δεν φτάνει που είμαι ο καλύτερος οδηγός σε ολόκληρο το δάσος, έχω και το γρηγορότερο αυτοκίνητο!!!!! Κανείς δε με φτάνει!!!!»
  • « Να προσέχεις !! Να σέβεσαι τους άλλους οδηγούς και να φοράς τη ζώνη σου!!!!» του φώναξε η Κοκκινοσκουφίτσα αλλά ο Λύκος είχε ήδη μπει μέσα στο αυτοκίνητο και είχε εξαφανιστεί κάνοντας πολύ δυνατό θόρυβο.
  • «Κοίτα πως πέρασε η ώρα» αναρωτήθηκε η κοκκινοσκουφίτσα. «Καιρός να τα μαζεύω και να φεύγω, η γιαγιά θα πεινάει και θα χρειάζεται παρέα».Όταν όμως πλησίαζε στο σπίτι της γιαγιάς της είδε από μακριά παρκαρισμένο έξω από την πόρτα, το μαύρο αυτοκίνητο του κακού του Λύκου!
  • «Περίεργο» σκέφτηκε «τι να θέλει αυτός εδώ?». Έτσι αποφάσισε να πάει από την πίσω πλευρά του σπιτιού και να βάλει το αυτοκίνητο της μέσα στον μεγάλο αχυρώνα της γιαγιάς της.Δεν πρόλαβε να κατεβεί από το αυτοκίνητο και είδε το κεφάλι της γιαγιάς της να ξεπροβάλει πίσω από κάτι μεγάλα κιβώτια.
  • « Γιαγιά!!!!! Τι κάνεις εσύ εδώ μόνο με τη ρόμπα σου? Γιατί κρύβεσαι? Τι συμβαίνει?» ρώτησε η Κοκκινοσκουφίτσα με αγωνία.
  • « Κοκκινοσκουφίτσα μου γλυκιά μου ευτυχώς που ήρθες!!! Ο κακός ο Λύκος μπήκε μέσα στο σπίτι και το έκανε άνω κάτω! Στο τσακ πρόλαβα και ξεγλίστρησα από μέσα και κρύφτηκα εδώ!»
  • «Έλα γιαγιάκα μου, μην στεναχωριέσαι. Κοίτα έχω φέρει ένα καλάθι με τόσα ωραία πράγματα που μαγείρεψε η μαμά. Θα κάτσουμε εδώ θα φάμε και κάτι θα σκεφτούμε. Μη μου στεναχωριέσαι».

Μετά από λίγη ώρα γιαγιά και εγγονή είχαν ξεχάσει τελείως τον κακό το Λύκο. Είχαν στρώσει ένα μπλε τραπεζομάντιλο με πράσινα τετραγωνάκια, είχαν απλώσει όλα τα φαγητά και έλεγαν αστείες ιστορίες. Περνούσαν τέλεια, γελούσαν, έκαναν αστείες γκριμάτσες και απολάμβαναν τις λιχουδιές που είχε φέρει η Κοκκινοσκουφίτσα.

Η ώρα όμως περνούσε και άρχισε κιόλας να σουρουπώνει.

  • « Τι θα κάνουμε Κοκκινοσκουφίτσα? Ο Λύκος δε λέει να φύγει από το σπίτι και δεν έχει περάσει και κανένας για να μας βοηθήσει» είπε η γιαγιά.

Εκείνη τη στιγμή φώτα φάνηκαν από μακριά και η Κοκκινοσκουφίτσα πήγε να δει ποιο αυτοκίνητο ερχόταν από μακριά. Όσο το αυτοκίνητο πλησιάζε η Κοκκινοσκουφίτσα δεν πίστευε στα μάτια της!!! Πριν προλάβει να πει τίποτα άκουσε την χαρακτηριστική φωνή : « Κααααατσσσάααουυυυυ»

Ήταν ο κεραυνός Μακουήν!!!!!!!!!!! Μόλις είχε επιστρέψει από άλλον έναν νικηφόρο αγώνα!!!

  • « Μακουήν , Μακουήν» φώναξε η Κοκκινοσκουφίτσα
  • « Κοκκινοσκουφίτσα!! Τι κάνεις ? Τι έπαθες? Γιατί είσαι ανήσυχη?» τη ρώτησε ο Μακουήν.
  • « Ευτυχώς που ήρθες. Ο κακός ο Λύκος έχει μπει μέσα στο σπίτι της γιαγιάς μου και δεν μας αφήνει να μπούμε!!!! Σε παρακαλώ βοήθησέ μας!»
  • « Μη σε νοιάζει καθόλου, θα το αναλάβω εγώ» είπε ο Μακουήν και πήγε προς το σπίτι.
  • Μόλις έφτασε έξω από την πόρτα την έσπρωξε με δύναμη και μπήκε μέσα.
  • «Λύκε που είσαι? Καιρός να φύγεις από εδώ μέσα»
  • «Χα χα ο κεραυνός Μακουήν! Πως από εδώ? Εγώ να ξέρεις από εδώ δεν φεύγω!!!!» είπε ο Λύκος!
  • «Ούτε για έναν αγώνα?» ρώτησε ο Μακουήν
  • «Τι εννοείς?»
  • «Να έλεγα ότι είναι ευκαιρία τώρα που είμαι εδώ να αποδείξεις πόσος γρήγορος είσαι! Γιατί δεν πάμε έξω να αναμετρηθούμε οι δυο μας? Αφετηρία είναι εδώ, πηγαίνουμε μέχρι το Λόφο του Κερασιού και επιστρέφουμε πάλι εδώ. Όποιος επιστρέψει πρώτος κερδίζει!»
  • «Σύμφωνοι!!!» είπε ο Λύκος, «τώρα όλοι θα μάθουν ποιος είναι ο γρηγορότερος Μακουήν!!!!!»
  • «Με μια συμφωνία όμως Λύκε. Όποιος χάσει θα εξαφανιστεί από το δάσος και δεν θα ξαναφανεί ποτέ!!!!!»
  • «Χα χα με μεγάλη μου χαρά κεραυνέ!!!! Είμαι σίγουρος ότι θα σε κερδίσω» είπε ο Λύκος και βγήκε έξω για να πάρει θέση!

Το σχέδιο του Μακουήν είχε πιάσει!!! Κατάφερε να παρασύρει το Λύκο έξω από το σπίτι και έτσι η Κοκκινοσκουφίτσα με τη γιαγιά της μπήκαν μέσα και κλείδωσαν τη πόρτα.

Όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει ο αγώνας!!!!!!

Ο Λύκος με το μαύρο του αυτοκίνητο και την θορυβώδη εξάτμιση και ο κεραυνός Μακουήν κατακόκκινος και αστραφτερός.

  • «Έτοιμοι???»
  • «Πάμε!!!!!!!!!!!!!»

Η σκόνη σηκώθηκε μέχρι τον ουρανό καθώς τα λάστιχα των αυτοκίνητων στρίγγλιζαν!!!!!

Δεν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα  μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να φανούν τα αυτοκίνητα.

Μα τι είχε συμβεί?????? Ο κεραυνός Μακουήν είχε αφήσει τόσο πολύ πίσω τον κακό το Λύκο που κόντευε να τερματίσει κιόλας ενώ ο Λύκος δεν είχε φτάσει καν στο Λόφο του Κερασιού!

Μετά από ώρα που τερμάτισε και ο Λύκος ο Μακουήν τον περίμενε.

  • «Λοιπόν Λύκε τι έχεις να πες τώρα?»

Ο Λύκος με κατεβασμένο το κεφάλι δεν είχε κουράγιο να μιλήσει. Είχε χάσει πανηγυρικά!!!!

Από τότε δεν τον ξαναείδε, ούτε τον άκουσε κανείς στο δάσος!

 

Ο Μακουήν και η Κοκκινοσκουφίτσα γύρισαν μαζί στο χωριό όπου στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι για να γιορτάσουν τη νίκη του Μακουήν!!!

 

Έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και όλα τα παιδάκια έμαθαν ότι όταν οδηγάμε πρέπει να προσέχουμε, να φοράμε πάντα τη ζώνη μας και να σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς!!