Ιδανική συνταγή για Κυριακάτικο οικογενειακό μεσημεριανό!!!!!

Συνδυάζει τα αγαπημένα των μικρών (μακαρόνια και λουκάνικο) αλλά και των μεγάλων (μακαρόνια & λουκάνικο)!!!!!!

Είναι εύκολη και μπορείτε να παίξετε μαζί της προσθέτοντας και επιπλέον υλικά όπως μια σκελίδα σκόρδο, δενδρολίβανο ή ακόμα και κρέμα γάλακτος!!!!

Είπαμε μία συνταγή μαθαίνουμε καμμιά δεκαριά φτιάχνουμε!!!

]ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο (εγώ αφαιρώ το έντερο αι κρατάω μόνο το κρέας) κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 250ml βραστό νερό ή ζωμό
  • Ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εγώ βάζω πένες ή σπαγγέτι, δοκιμάστε με παπαρδέλες)
  • Αλάτι  πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέστε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Αφήστε τα να σωταριστούν για 2 με 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το κομμένο κρέας και το λουκάνικο.

Αφήστε για περίπου 8 λεπτά να πάρουν χρώμα, ρίξτε λίγο αλάτι & τη ρίγανη και σβήστε με το κρασί (το σπίτι έχει αρχίσει και γεμίζει μυρωδιές).

Αφήστε τα 5 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε το βραστό νερό ή το ζωμό.

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να δέσει η σάλτσα για περίπου 25 λεπτά.

Βράστε τα μακαρόνια της αρεσκείας σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις ετοιμαστούν και τα σουρώσετε ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε τα υλικά να πάνε παντού.

Μπορείτε να ψιλοκόψετε μαϊντανό για να ρίξετε καθώς τα σερβίρετε για περισσότερο εφέ!!!!!!!

Τα παραπάνω υλικά είναι αρκετά για 5 – 6 μερίδες!!!!!

Καλή Επιτυχία!!!!!!