Η μαγειρική είναι φαντασία. Και πολύ απλή για να την κάνεις. Στο μυαλό μου απλά συνδυάζεις υλικά που σου αρέσουν. Το αποτέλεσμα μπορεί να μη σε δικαιώνει πάντα αλλά απλά συνεχίζεις! Δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό, βάζεις κάτι άλλο, αφαιρείς λίγο από τα προηγούμενα και στο τέλος το βρίσκεις! Όταν συμβαίνει είναι μαγικό!!!!!

Ποτέ δεν πίστευα ότι μπορώ να συνδυάσω έτσι κάποια υλικά αλλά το πείραμα πέτυχε και σας το παρουσιάζω!!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
  • 2 πομοντόρια ή μια κανονική ντομάτα
  • Ελιές ροδέλες
  • 125 ml (η μισή συσκευασία είναι αυτό, μην ψαρώνετε ότι ξαφνικά αρχίζω και μετράω ποσότητες!!!!) κρέμα γάλακτος (τώρα θα πείτε που είναι το νηστίσιμο αλλά για να σας προλάβω σας θυμίζω ότι τα γαλακτοκομικά απαγορεύονται στο σπίτι μας. Χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος από σόγια και πιστέψτε με είναι εξίσου νόστιμη, καθόλου λιπαρή και ιδανική ακόμα και όταν κάνετε δίαιτα!!!)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Μακαρόνια της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα σπαγγέτι). Για 2 άτομα θα χρειαστείτε το μισό πακέτο σίγουρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και καθαρίστε τα (κόψτε λίγο τις ρίζες τους δεν χρειάζονται πολύ μεγάλη ετοιμασία). Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε μέσα λίγο αλάτι. Το μπρόκολο και το κουνουπίδι πρέπει να το ρίξετε όταν το νερό έχει βράσει και να το αφήσετε μόνο για 8’ με 10’ το πολύ μέσα. Αφαιρέστε τα χωρίς να πετάξετε το νερό!

Στο νερό που βράζει (αυτό που χρησιμοποιήσατε για το μπρόκολο και το κουνουπίδι) ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ταυτόχρονο κόψτε 4 με 5 μικρά κομμάτια από το μπρόκολο και άλλα τόσα από το κουνουπίδι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέστε το πολτό σκόρδου και προσθέστε τα κομμάτια μπρόκολα και κουνουπίδι να τσιγαριστούν για 4’ με 5 λεπτά. Κόψτε τα πομοντόρια σε κυβάκια ρίξτε τα στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήστε για 2’λεπτά να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέστε τις ελιές  (2 κουταλιές της σούπας είναι μια χαρά). Σουρώστε τα μακαρόνια αλλά κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν (όσο ένα σφηνάκι περίπου).

Ρίξτε τα μακαρόνια έτσι όπως είναι ζεστά μαζί με το νερό που κρατήσατε. Ανακατέψτε πολύ καλά να ανακατευθούν όλα τα υλικά για 3 λεπτά και είστε έτοιμοι.

Εγώ δεν έριξα τυρί τριμμένο αν και πιστεύω ότι λίγο φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι (όταν δεν νηστεύετε) θα ήταν τέλειο. Όπως και λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος μπορεί να ταιριάζει!

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό και πείτε μου!!!!