Είναι διαφορετικό, είναι εξωτικό, είναι εύκολο και γευστικό! Τι άλλο θέλετε από ένα πιάτο με κοτόπουλο?
Η τελευταία συνταγή που δοκίμασα σε εστιατόριο, πριν την πρώτη καραντίνα (που να ήξερα) που η γεύση της με ανάγκασε να φανταστώ υλικά και τεχνική για να την πετύχω και στο σπίτι. Από τις συνταγές που δεν «καίω», δηλαδή δεν την φτιάχνω συχνά για να μην την συνηθίσουν!!!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ για την μπάρμπεκιου σος
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
ΥΛΙΚΑ για την σαλάτα
- 150 γρ. μάνγκο
- 150 γρ. αβοκάντο
- 150 γρ ντοματίνια
- χυμό από μισό λάιμ
Για το σερβίρισμα
- Ρύζι μπασμάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινήστε φτιάχνοντας την μπάρμπεκιου σος (την ίδια συνταγή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλά πιάτα).
Σε ένα τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε τα κρεμμύδια τα οποία έχετε ψιλοκόψει.
Αφήστε για 3′ και στη συνέχεια πασπαλίστε τα με την καστανή ζάχαρη.
Αφήστε για 1′ να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και προσθέστε το μπαλσάμικο και την πάπρικα.
Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και προσθέστε το κέτσαπ. Αφήστε για 2′ να δέσει η σάλτσα σας και αφαιρέστε από την φωτιά. Με το multi χειρός περάστε το μίγμα σας ώστε να ομογενοποιηθεί και να μετατραπεί σε μια παχύρευστη σάλτσα.
Tip: δοκιμάστε να προσθέστε και λίγο δενδρολίβανο για εξτρά άρωμα.
Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες (2 ανά στήθος) και αλατοπιπερώστε το.
Σε τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το κοτόπουλο ώστε να το θωρακίσετε. Αφήστε περίπου 1΄με 2′ ανά πλευρά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα. Θα μπορούσατε να συνεχίσετε την συνταγή στο τηγάνι αλλά αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάλτε το σε ταψί που έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Ψήνετε στον αέρα στου 180 βαθμούς για περίπου 25′.
Ψιλοκόψτε σε μικρά κομμάτια (μικρά τετραγωνάκια) τα φρούτα και τα ντοματίνια και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέστε το χυμό από λαιμ και λίγο αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Τέλος βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας
Και τώρα η σύνθεση
Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέστε την ποσότητα ρυζιού που επιθυμείτε.
Με πινέλο μαγειρικής αλείψτε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου με την σάλτσα μπαρμπεκιου και τοποθετήστε το πάνω από το ρύζι από την μια πλευρά του πιάτου.
Τέλος με ένα βαθύ κουτάλι απλώστε κατά μήκος στο πιάτο την εξωτική σαλάτα!!!!!
Αυτό ήταν!!!
Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα φέρει το καλοκαίρι στο τραπέζι και στη διάθεση σας όποτε και να την δοκιμάσετε!!!!!!
Leave A Comment