Ξέρω σίγουρα ότι αν πήγαινα σε ένα μεζεδοπωλείο και έβλεπα αυτό τον τίτλο θα ήθελα σίγουρα να το δοκιμάσω!

Η κουζίνα του καθενός έχει τη δική του μικρή ιστορία και οι συνταγές που ξεπηδούν μέσα από αυτή είναι για τον καθένα μοναδικές. Έτσι όταν κάποιος μοιράζεται μια τέτοια συνταγή μαζί μας είναι σαν μαζί της να μας λέει και μια μικρή ιστορία. Η συνταγή μας έρχεται από μια αγαπημένη φίλη και μπορώ να φανταστώ το σκηνικό:

Επιστροφή από τη δουλειά κατάκοπη, εκεί γύρω στις 20:00 μετά από βαρετά meetings, πολλά τηλέφωνα, λίγο σπασμένα νεύρα, ο κλασσικός καυγάς με κάποιο συνάδελφο, η γκρίνια του προϊσταμένου κτλ κτλ μια τυπική ημέρα στη δουλειά δηλαδή.

Την έχει βγάλει με μια σαλάτα, -γιατί προσέχουμε και τη διατροφή μας- και στέκεται μπροστά από το ψυγείο, αποφασισμένη να παρανομήσει με το πρώτο αλλαντικό που θα βρει μπροστά της! Για κάποιο λόγο θυμάται εκείνο το ταβερνάκι στο νησί που είχε πάει το καλοκαίρι και η καρδιά της αγαλλιάζει…… «χμμμμ τι φοβερό κοτόπουλο ήταν αυτό που είχα δοκιμάσει?….τι να είχε μέσα άραγε?»

Αρχίζει να βγάζει υλικά από το ψυγείο…..λίγη μουστάρδα, λίγο γιαούρτι,  ΣΙΓΟΥΡΑ θυμάρι καιιιιιι……η συνταγή στη διάθεσή σας……μαζί με την ιστορία που φαντάστηκα γι’αυτήν

ΥΛΙΚΑ

  • Κοτόπουλο ή γαλοπούλα ( 2 στήθη για 3 άτομα )
  • Μουστάρδα ( απαλή )
  • Θυμάρι
  • Γιαούρτι ( όσο πιο αραιό βρείτε με λίγα λιπαρά – περίπου 300 γραμμάρια )
  • Αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο
  • Αλουμινόχαρτο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφριά το τηγάνι και ρίχνουμε σε κομματάκια το κρέας. Ταυτόχρονα ανάβουμε και το φούρνο μας για να ζεσταθεί.

 Αφού ψηθεί ελαφριά το κοτόπουλο ( 3 – 5 λεπτά), σβήνουμε τη φωτιά και το βγάζουμε από το μάτι. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι ( αρκετή ποσότητα και από τα δύο ) και ανακατεύουμε. (μέσα στο τηγάνι, δεν είμαστε για πολλά λερωμένα σκεύη!!) 

 Απλώνουμε σε ένα πυρέξ το σημαντικότερο υλικό της συνταγής μας: το αλουμινόχαρτο. Μέσα ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο. Το αφήνουμε για 5 λεπτά. Παράλληλα ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στα 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και περιχύνουμε το κρέας με το γιαούρτι. Το αφήνουμε για 20 – 25 λεπτά και είναι έτοιμο. Θα είναι πραγματικά το πιο ζουμερό κοτόπουλο που έχετε φάει! 

Φαντάζομαι ότι καταλάβατε γιατί είναι τόσο σημαντικό το αλουμινόχαρτο στη συνταγή μας: Αφού σερβίρουμε, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ και το σκεύος μας είναι σχεδόν πεντακάθαρο! Ούτε τρίψιμο, ούτε τίποτα, ένα γρήγορο πλυσιματάκι και στο ντουλάπι!

 Καλή Επιτυχία!!!!