Σας έχω ξαναπεί ότι αρκεί να μάθετε μια συνταγή. Μετά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βάση για πολλές πολλές ακόμα!!

Μετά την επιτυχία που είχαν τα γουρουνοφατσάκια, με την ίδια ζύμη φτιάξαμε πίτσα και με μικρές προσθήκες φτιάξαμε αυτά τα ψωμάκια!!!!

Αρκεί να τα δοκιμάσετε μόλις έχουν βγει από τον φούρνο…… δεν θα σταματήσετε να τα τρώτε!!!!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 16 γραμμάρια (2 φακελάκια) ξηρή μαγιά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια περίπου νερό κρύο
  • 80 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια ελιές σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου με μπαχαρικά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές), προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το νερό. Ζυμώνουμε και με τα δυο χέρια όση ώρα χρειαστεί (υπολογίστε περίπου 15 λεπτά) μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί και να μην κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη μας.

Μόλις σχηματιστεί σαν μπάλα την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 45 λεπτά περίπου.

Αφού περάσουν τα 45’ βάλτε το φούρνο στους 180 για να είναι έτοιμος! Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αρχίστε να πλάθετε τα ψωμάκια σας. Το μέγεθος μπορεί να είναι όσο θέλετε αλλά να υπολογίσετε ότι θα φουσκώσουν στο φούρνο.

Ψήστε για 35’ περίπου και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ψωμάκι ζυμωμένο από τα χεράκια σας.

Α! Τα δικά μας ψωμάκια πήραν διάφορες μορφές τελικά! Οι μικρές είχαν έμπνευση!!!!

Συμβουλή για παιδικά πάρτι

Τα παραπάνω υλικά βγάζουν περίπου 15 ψωμάκια!!!!!!!!