Τα λαζάνια είναι αγαπημένη συνταγή. Η Αιμιλία, περήφανη μητέρα ενός πεντάχρονου αγοριού, μας δίνει τη δική της παραλλαγή. Οι πληροφορίες λένε ότι η Αιμιλία είναι καταπληκτική μαγείρισσά και οι συνταγές της κάνουν θραύση!!!!
Δοκιμάστε την και πείτε την γνώμη σας είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε!Υλικά
- 1 πακέτο (250 γρ.) Λαζάνια
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- ½ ποτηράκι κρασί άσπρο
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα :
- 500 γρ. Passata
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλατοπίπερο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40΄(πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις έχει μισό κρυώσει (είναι πολύ σημαντικό για να μην σπάσουν τα κανελόνια από τη θερμοκρασία) ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά.
Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια (γεμίστε τα ¾) και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Η σάλτσα
Σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό.
Βράζουμε την σάλτσα για 10΄σε σιγανή φωτιά.
Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κουταλιές. σούπας κρέμα γάλακτος (δοκιμάστε το για να σπάσει η γεύση της ντομάτας). Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30΄. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10′.
Leave A Comment