Ένα πιάτο που δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εισαγωγή. Συνδυάζει πολλές από τις αγαπημένες μου γεύσεις. Δεν το φτιάχνω πολύ συχνά πια, αλλά πριν από λίγες ημέρες για κάποιο λόγο το θυμήθηκα. Δεν χρειάζεται παρά 30 λεπτά και είναι πολύ χορταστικό!

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια τεμαχισμένα

  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 300 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκο

  • 400 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με μπαχαρικά ή μα σκελίδα σκόρδο

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή αν δεν έχετε ένα λίτρο βραστό νερό θα σας κάνει τη δουλειά

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή τυρί πεκορίνο τριμμένο

  • 150 ml κρέμα γάλακτος

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι. Αφήστε το για 1’ και προσθέστε τα μανιτάρια και το πολτό σκόρδου.

Ανακατέψτε για 1’ και προσθέστε το ρύζι & το μπέικον. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 2’ περίπου. Στη συνέχεια σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2’.

Έναν κανόνα που ακολουθώ στο ριζότο είναι το πώς να προσθέτω τον ζωμό. Τον μοιράζω σε 4 δόσεις!!!!

Προσθέστε το πρώτο από τα 4 μέρη του ζωμού και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε λίγο αλάτι. Μόλις πιει το πρώτο μέρος του ζωμού ρίξτε το δεύτερο κοκ. Θα χρειαστεί περίπου 30’ αυτή η διαδικασία.

Αφού έχει πιεί και το τελευταίο μέρος του ζωμού (θα δείτε ότι θα έχει χυλώσει πολύ ωραία) προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά!

Σβήστε τελείως το μάτι της κουζίνας και προσθέστε το τριμμένο τυρί!!!!!

Σερβίρετέ το σε βαθύ μπολάκια με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!

Καλή επιτυχία!