Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θυμάστε ένα εκπληκτικό παγωτό σε ξυλάκι (δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα) που το έλεγαν lollipop. Ήταν γρανίτα λεμόνι και φράουλα και έκανε τότε 7 δραχμές!

Μια μέρα διάβαζα σε ένα περιοδικό μια συνταγή που έλεγε πώς να φτιάξει κρέμα λεμόνι και τότε μου ήρθε η ιδέα για αυτό το γλυκό. Πρέπει να ομολογήσω ότι τα γλυκά δεν είναι το φόρτε μου. Αυτό το ότι πρέπει να ζυγίζεις και να βάζεις ακριβώς τις ποσότητες είναι το χειρότερό μου!!Δοκιμάστε όμως με τη δική μου μονάδα μέτρησης (με το μάτι και στο περίπου) και μου λέτε τα αποτελέσματα

ΥΛΙΚΑ

  • Χυμό από ενάμιση λεμόνι
  • 2 αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο(όπως σας έχω ξαναπεί λόγω της αλλεργίας της κόρης μου δεν μπορώ να χρησιμοποιώ γαλακτοκομικά προϊόντα. Η original συνταγή έλεγε για βούτυρο το οποίο το έχω αντικαταστήσει με ένα προϊόν που είναι μαργαρίνη και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Είναι και νηστίσιμο!
  • 6 -7 τριμμένα μπισκότα. Ελεύθερη είναι η επιλογή. Το έχω φτιάξει με μπισκότα κανέλας αλλά και με μπισκότα βανίλιας και τα 2 του ταιριάζουν πολύ.
  • 1 συσκευασία topping για cheesecake φράουλα (έτσι ακριβώς κυκλοφορεί στο εμπόριο) ή 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα.
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι (αν το λεμόνι είναι του εμπορίου πλύνετε το πρώτα γιατί πολλές φορές είναι κερωμένα για να γυαλίζουν)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τα αβγά το χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίζει  το μίγμα σας να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και ρίξτε το βούτυρο και το ξύσμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η κρέμα σας να γίνει πηχτή (θέλει περίπου 8 με 10 λεπτά). Βγάλτε από τη φωτιά βάλτε σε ένα μεταλλικό μπολ σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Αυτό ήταν τελειώσατε!!!!!! Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει γλυκό μόλις καταφέρατε να φτιάξετε κάτι που τα παιδιά το λατρεύουν και στους μεγάλους θα ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις.

Στο «ιστορίες για παιδιά» θα διαβάσετε πως αυτό το γλυκό γίνεται μάθημα οικονομίας για τα παιδιά!!!!

Όπως καταλάβατε προσπαθούσα να σας καθυστερήσω μέχρι να περάσουν οι 2 ώρες και να βγάλετε τη κρέμα από το ψυγείο.

Ολοκληρώνουμε το γλυκό ως εξής:

Στο μπλέντερ μπορείτε να ρίξετε τα μπισκότα και να τα κάνετε τρίμματα. Εγώ συνήθως το γλυκό το βάζω για να το σερβίρω είτε σε βαθύ ποτήρι του ουίσκι (αν πρόκειται για ενήλικα) ή σε κάτι βαθιά σφηνάκια ειδικά για τεκίλα που είχα φέρει από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Μεξικό και ευτυχώς είναι ακόμα ζωντανά!!!!

Δεν έχετε παρά να βάζετε μέσα στο ποτήρι 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπισκότο (πιέστε το για να γίνει σαν βάση, εγώ το κάνω με το μπιμπερό της μικρής!) 2 κουταλιές της σούπας κρέμα λεμόνι και τέλος μια κουταλιά φράουλα (μαρμελάδα ή topping).

Πολύ απλό και πολύ νόστιμο!!!!

Συμβουλές για παιδικά πάρτι

Τα παραπάνω υλικά φτάνουν για 8 περίπου βαθιά σφηνάκια. Οπότε υπολογίστε ανάλογα.