Δοκιμάστε να εντυπωσιάσετε με αυτή τη συνταγή!!!!
Δροσιστική και όσο χρειάζεται γλυκόξινη. Η πραλίνα την κάνει απλά θεϊκή!!!
Υλικά για τη βάση:
- 125 γρ. digestive και 125 γρ. cookies με γεύση σοκολάτα
- 50γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα από lime
- Λίγο λικέρ lime
Υλικά για τη γέμιση:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκοι αυγού
- Χυμό από 2-3 lime
- 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση για τη βάση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας.
Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ). Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό lime και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο. Επειδή κάθε lime έχει διαφορετική οξύτητα, δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια σοκολάτας. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160o C για 20-25 λεπτά.
Διακοσμούμε ξύσμα σοκολάτας φέτες lime ή κακάο ή ζάχαρη άχνη αφού όμως κρυώσει καλά η τάρτα
Leave A Comment