(από τη Χαρά Π.)

«Θα έρθεις από το σπίτι να πιούμε καφέ;» πρότεινε απαλά. Αύγουστος. Από εκείνα τα έρημα απογεύματα του πιο καθολικά λατρεμένου μήνα του χρόνου, που όλοι έχουν φύγει για διακοπές και δεν ακους παιδιά να παίζουν στο δρόμο , παρά μόνο γαυγίσματα σκύλων «διανθισμένα» πότε πότε από νιαουρίσματα αδέσποτων γατιών. Είχα να τον δω πολλά χρόνια, μα όταν τελικά έσπρωξα τη σιδερένια αυλόπορτα και τον είδα να ξεπροβάλει, ένιωσα σαν να ήμασταν ακόμα οι έφηβοι που γνωριστήκαμε στο σχολείο. Με υποδέχτηκε εγκάρδια και χαμογελαστά. Η αμηχανία των πρώτων στιγμών όμως ήταν περισσότερο από εμφανής.

«Δεν έχω κανονικό, να σου φτιάξω ένα decaf?» φώναξε από την κουζίνα. «Ναι βέβαια, τον προτιμώ άλλωστε» απάντησα ασυναίσθητα. Η αλήθεια είναι πως σπάνια έπινα καφέ, είχα μια άπροσδιόριστη αδιαφορία για τη γεύση του, αλλά παραδόξως το άρωμα του με μαγνήτιζε…μάλλον γιατι η όσφρηση είναι τελικά η πιο συνυφασμένη αίσθηση με την ανάκληση αναμνήσεων. Τον παρατηρούσα την ώρα της προετοιμασίας. Ελαφρά σκυμένος στο νεροχύτη να αναδεύει με προσοχή τη ζάχαρη μαζι με τον καφέ. Θαύμαζα την ψιλόλιγνη φιγούρα του όπως μετακινείται μέσα στο σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή περιεργαζόμουν το χώρο στον οποίο ζούσε και με ιδιαίτερη φροντίδα είχε διαμορφώσει.Ο ίδιος, έμοιαζε τόσο χαλαρός, ευχαριστημένος από όσα του συμβαίνουν, συνειδητοποιημένος και ευτυχισμένος. Μια καλοπροαίρετη ζήλια με κέντισε. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως είχε τόσο αλλάξει εκείνο το ατίθασο και αντιδραστικό αγόρι με το οποίο ήμουν ψιλοτσιμπημένη στο Λύκειο, με το πέρασμα των χρόνων. Τα δύο παγάκια που έπεσαν με θόρυβο στο ποτήρι, και ξεχύλισαν με χάρη τον αφρό, με ξύπνησαν από το λήθαργο των σκέψεών μου.

«Έτοιμος!» μου είπε την ώρα που μου πρόσεφερε τον παγωμένο cappuccino.»Ξεκίνα να λες τα νέα σου» . Χαμογέλασα, μα περισσότερο επειδή άκουσα την καρδιά μου απρόσμενα να χτυπάει δυνατά …και ξαφνικά έμοιαζαν όλα σαν να μην είχε περάσει ούτε μία μέρα από πάνω τους…

Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας την #coffee story σου;

Στείλε email στο info@daddycook.gr απαντώντας μια από τις δύο ( ή και τις δύο!) ερωτήσεις & στείλε μας μια φωτογραφία της αγαπημένης σου κούπας και θα το αναρτήσουμε στο blog !

  1. Ελληνικός καφές. Περιέγραψε μας τις εικόνες, ιστορίες που σου έρχονται στο νου από την παιδική σου ηλικία
  2. Η λέξη «καφές»: που σε ταξιδεύει

* Στείλε μας μια φωτογραφία από την αγαπημένη σου κούπα καφέ!