Το ότι «όλοι μπορούν να μαγειρεύουν» το εννοώ. Συχνά συζητώ με φίλους και με ρωτούν αν για ότι μαγειρεύω έχω και συνταγή. Η απάντηση είναι προφανής! Και βέβαια όχι!!!

Όσοι έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κάποια από τις συνταγές του daddycook.gr θα έχετε διαπιστώσει ότι είναι τόσο απλές ώστε ακόμα και ένα παιδί να μπορεί να τις μαγειρέψει! Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο τόλμη να μπείτε στη κουζίνα και σας υπόσχομαι ότι το καθημερινό μαγείρεμα δεν θα μοιάζει τόσο βασανιστικό!!!

Η μανιταρόπιτα ήταν έμπνευση της στιγμής. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Είχα φρέσκα μανιτάρια στο ψυγείο και δεν ήθελα να μου χαλάσουν.
  2. Είχα αγοράσει από πάγκο σπιτική λιαστή ντομάτα και ήθελα οπωσδήποτε να τη δοκιμάσω
  3. Χρειαζόμουν ένα «δεκατιανό» γεύμα για να παίρνω στο γραφείο προκειμένου να αποφεύγω λύσεις όπως ζαμπονοτυρόπιτες και τυρόπιτες

Το αποτέλεσμα εξέπληξε και εμένα τον ίδιο! Τόσο πολύ που φοβάμαι να τη ξαναφτιάξω μήπως και δεν την πετύχω!

Υλικά

  • 6-7 φέτες λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κατεψυγμένο φύλλο ζύμης τύπου κουρού (θέλει τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου για να το δουλέψετε)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξτε τα κομμένα μανιτάρια. Τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά περίπου και προσθέστε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα υλικά να δέσουν για 2’ περίπου.

Προσθέστε το μπαλσάμικο ξύδι και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.

Κόψτε σε μικρά κομμάτια τη λιαστή ντομάτα και σε κυβάκια το τυρί ή τρίψτε το.

Ρίξτε τη λιαστή ντομάτα στα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά. Αν προτιμήσετε το τυρί σε κυβάκια προσθέστε και αυτό. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.

Η γέμιση σας είναι έτοιμη!!!!! Και όλα σε λιγότερο από 20’!!!!

Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί.

Απλώστε το ένα φύλλο ζύμης ώστε να πιάνει γύρω γύρω τα τοιχώματα.

Ρίξτε όλη τη γέμιση μέσα, αν θέλετε το τυρί τριμμένο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το ρίξετε σκεπάζοντας με αυτό την υπόλοιπη γέμιση!!! Στη συνέχεια κλείστε το φύλλο σαν να είναι πουγκί, ενώνοντας τις άκρες του που περισσεύουν.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35’ – 40’

Συμβουλή

Δεν χρειάζεται να αλείψετε το φύλλο με τίποτα και επιπλέον μη ρίξετε αλάτι στα μανιτάρια όταν τα μαγειρεύετε.

manitari1