Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε προσφέροντας κάτι τελείως πρωτότυπο και διαφορετικό, δοκιμάστε αυτές τις ατομικές χωριάτικες σαλάτες της Άννας!!!!!

Υλικά

  • 4 ντομάτες μεγάλες (ή τόσες όσες και οι καλεσμένοι σας)
  • 250 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές κάπαρη σε άλμη (αν σας αρέσει)
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 4 με 5 κουταλιές της σούπας ελιές σε φέτες
  • Αλάτι & ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Η μόνη δυσκολία σε αυτή τη συνταγή είναι να αδειάσετε τις ντομάτες. Αν έχετε φτιάξει ποτέ γεμιστά θα έχετε αποκτήσει μια τεχνική σε αυτό. Εγώ αυτό που κάνω είναι με ένα μαχαίρι να κόβω περιμετρικά και όσο πιο βαθιά μπορώ την ντομάτα. Στη συνέχεια κάνω το ίδιο χιαστί και τελικά δίνω ένα μικρό κουτάλι στα πιτσιρίκια για να την αδειάσουν!

Τη ψίχα της ντομάτας ρίξτε την σε ένα μπολ γιατί θα μας χρειαστεί!!!!!

Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά (όχι το ξύδι!!) μαζί με ελαιόλαδο αλάτι και ρίγανη και ανακατέψτε τα πολύ καλά.

Πάρτε ένα κουτάλι της σούπας και γεμίστε τη κάθε ντομάτα με τα υλικά.

Ντιπάκι

Σε ένα multi ρίξτε την ψίχα της ντομάτας που έχετε κρατήσει, 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά ξύδι. Ρίξτε λίγο αλάτι και ρίγανη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έτοιμοι για να εντυπωσιάσετε?

Επειδή όλοι μα όλοι αυτό που λατρεύουμε στη χωριάτικη σαλάτα είναι να βουτάμε το ψωμί στο λάδι, θα σερβίρετε την ατομική σαλάτα στον καθένα και δίπλα βάλτε σε μικρά μπολάκια το ντιπάκι ντομάτας που μόλις φτιάξατε.

Επιλέξτε και ψημένο ψωμί (αν τρίψετε και σκόρδο στο ψωμί όταν είναι ζεστό θα σας μνημονεύουν για χρόνια!!).

Καλή επιτυχία!!!!!!!!