Εισαγωγή

Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω.

Δεν είμαι επαγγελματίας (αν και πολύ θα το ήθελα), δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα (εκτός από τη μητέρα μου επί τω έργο), επομένως μην περιμένετε να βρείτε εδώ εξεζητημένες συνταγές, περίεργα υλικά, εντυπωσιακές παρουσιάσεις.

Αγαπώ όμως να περνάω χρόνο με τις κόρες μου και ανακάλυψα ότι η μαγειρική είναι ο πιο απλός και δημιουργικός τρόπος για ένα μπαμπά να δεθεί με τα κορίτσια του και να κάνει κάτι που τις ευχαριστεί, αλλά παράλληλα είναι και χρήσιμο ( αφού τρώνε! )

Αυτό που θα βρείτε εδώ σίγουρα είναι εύκολες, γρήγορες συνταγές με απλά υλικά, σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, για όλες τις ώρες της ημέρας.

Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία μαγειρικής και έχω καταλήξει στο εξής:

Συνήθως δουλεύεις όλη την ημέρα, έχεις ατελείωτα meetings, μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο και είσαι κολλημένος στον υπολογιστή.  Μετά από όλα αυτά γυρνάς αργά  στο σπίτι και τα πιτσιρίκια κρέμονται από πάνω σου φωνάζοντας:  « Μπαμπά πεινάμε!»

Εκείνη τη στιγμή κανένα βιβλίο δεν θα σε βοηθήσει, πρέπει να ανοίξεις το ντουλάπι και το ψυγείο και να αυτοσχεδιάσεις με ότι υπάρχει.

Αυτό σίγουρα θα το βρείτε εδώ!

Η μεγάλη μου κόρη έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, αυτό λοιπόν περιορίζει πολύ αυτά που μπορεί να φάει και αυτό γιατί ο ορός γάλακτος χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά προϊόντα ως συντηρητικό. Επιπλέον αν διαβάσετε τις συσκευασίες των περισσότερων τροφίμων θα δείτε ότι αναφέρουν ότι μπορεί να περιέχουν ίχνη γάλακτος ή ότι η επεξεργασία τους έχει γίνει σε εργοστάσιο που χρησιμοποιεί γάλα. Όλα αυτά λοιπόν αποκλείονται!!!

Πρέπει να βρίσκω τρόπους να μην στερείται τίποτα. Και όσο και να σας φανεί περίεργο γίνεται! Μέσα από τις συνταγές που θα βρείτε θα το καταλάβετε.

Μπαμπάδες με γραβάτες ή χωρίς,  υπάλληλοι εργάτες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχω καταλήξει σε αυτό:

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ!

Και πιστέψτε με, δεν θα βρείτε μεγαλύτερη χαρά από το να κάνετε άνω κάτω την κουζίνα μαγειρεύοντας με τα παιδιά σας. Το χαμόγελο τους όταν τρώνε αυτό που έφτιαξαν μαζί σας θα σας μείνει αξέχαστο!

Η ιδέα γι’ αυτό το παραμύθι είναι απλή. Συνδυάζει πράγματα που μας αρέσουν να κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Βιβλία μαγειρικής θα βρείτε πολλά παραμύθια μαγειρικής όμως?

Καλώς ήρθατε και καλά να περάσετε

Περιμένω με χαρά τις απόψεις, τις ιδέες και την επικοινωνία σας

Μπορείτε να με λέτε …Daddy Cook!

Κεφάλαιο 1ο

Γευστικό ταξίδι ξεκινά

Η Αριάδνη είχε ξυπνήσει όπως κάθε πρωί πρώτη! Τι κι αν την ήταν η μικρή της οικογένειας! Είχε μάθει να μπορεί να κάνει τα πάντα μόνη της! Εκτός από το πρωινό…. εκεί χρειαζόταν ακόμα την βοήθεια της μεγάλης της αδερφής.

Είχε ένα δικό της μοναδικό τρόπο να την ξυπνάει. Στεκόταν για λίγο ακίνητη στο δωμάτιο της αδερφής, εντόπιζε το παιχνίδι που την ενδιέφερε και ξεκίναγε να παίζει σαν να μην τρέχει τίποτα!!!

Η Λυδία, η μεγάλη, μετά από λίγο άνοιγε τα μεγάλα, καστανά νυσταγμένα μάτια της και της χάριζε κάθε πρωί ένα γλυκό χαμόγελο!

Ήξερε ότι το μικρό πεινούσε, σηκωνόταν με προθυμία την έπαιρνε από το χέρι και πήγαιναν στη κουζίνα.

Είχε μάθει τα βασικά, ήξερε να φτιάχνει ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι και αυτό ήταν ότι χρειαζόταν εκείνο το πρωινό του Σαββάτου.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Η μαμά και ο μπαμπάς στριφογύριζαν ακόμα στο κρεβάτι τους, οι μικρές είχαν φτιάξει το πρωινό τους και καθώς το τέλειωναν έτρεξαν να χοροπηδήσουν πάνω στο κρεβάτι των γονιών τους!!!

Έτσι τους ξυπνούσαν τα Σαββατοκύριακα! Χοροπηδούσαν στο κρεβάτι και μετά προσπαθούσαν να στριμωχτούν ανάμεσα τους ώστε να εξασφαλίσουν ότι κανείς τους δεν θα γύριζε πλευρό και χουζούρευαν για 5’ μαζί τους.

Κάθε φορά η ερώτηση ήταν η ίδια και πάντα την έκανε η μεγάλη:

 

– Μπαμπά τι θα φάμε σήμερα?

Ακόμα δεν ξυπνήσαμε μωρό μου, τι θες να σου πω?

Πες μου τι θα φάμε σήμερα!

Χμμμμμ έχετε καμία ιδέα?

 

Και τότε πάντα μα πάντα η απάντηση ήταν η ίδια και πάντα ερχόταν από την μικρή, που σήκωνε το χέρι σαν μαθήτρια σε τάξη και φώναζε δυνατά:

 

– Έχω μια ιδέα, έχω μια ιδέα! Κλεφτεδάκια!!!!!!!!!!!

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ φώναξε η μεγάλη

(και οι δυο μαζί σε ρυθμό γηπέδου)

ΚΛΕ ΦΤΕ ΔΑ ΚΙΑ, ΚΛΕ ΦΤΕ ΔΑ ΚΙΑ

Οκ λοιπόν κλεφτεδάκια σήμερα αλλά με την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσετε!!!!

Πάντα βοηθάμε μπαμπά! Αλλιώς τα φαγητά δεν γίνονται νόστιμα!!!! Εσύ το είπες!

 

Άλλο ένα σαββατιάτικο πρωινό είχε ξεκινήσει και όλα ήταν όπως έπρεπε!

Κανείς τους δεν περίμενε ότι εκείνο το πρωινό θα ήταν η αρχή για την μεγαλύτερη τους περιπέτεια…. ή μήπως όχι?