Ίσως να είμαι από τους τυχερούς που το χταποδάκι το απολαμβάνω από πολύ μικρή ηλικία και σε άφθονες ποσότητες! Βλέπετε ο πατέρας μου ήταν χταποδάς και πάντα στην κατάψυξη μας υπήρχε ένα χταποδάκι. Το έχωδοκιμάσει σε ουκ ολίγες συνταγές. Αυτή εείναι μια παό τις αγαπημένες μου.

Υλικά

– 500 γραμμάρια χταπόδι

– 1 ξερό κρεμμύδι

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 5-6 πομοντόρια

– 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

– αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & μπαχάρι

– ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για αρχή βράστε το χταπόδι για τουλάχιστο 40′. Στο νερό που βράζει ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι. Μετά τεμαχίστε το σε κομμάτια.

Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και κόψτε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο (που έχετε ψιλοκόψει).

Αφήστε τα για 3 λεπτά περίπου να μαραθούν και ρίξτε τα κομμάτια του χταποδιού. Αφήστε για 5 λεπτά και σβήστε με το κόκκινο κρασί.

Σε 2 λεπτά περίπου και αφού έχει εξατμιστεί το αλκοόλο από το κρασί προσθέστε τα πομοντόρια (αφού τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια).

Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά σας και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.

Τέλος προσθέστε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώστε τη φωτια στο μισό και αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.

Για πιο τολμηρούς προσθέστε κάππαρη ή ελιές σε φέτες!!!

Σερβίρετε με ρύζι ή για την απόλυτη εμπειρία πάνω σε τηγανητές πατάτες!!!!

Καλή επιτυχία!