Το μόνο που δεν έχω καταφέρει να πετύχω σε αυτούς τους λουκουμάδες είναι το σχήμα!!! Τελικά αποφασίσαμε ότι θα τους ονομάσουμε τρελολουκουμάδες αφού κάθε φορά βγαίνουν διαφορετικοί!!!!
]ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αυτό που χρησιμοποιούμε και στο κεικ)
- 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
]ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η διαδικασία γνωστή! Αφήνουμε τα πιτσιρίκια να ρίξουν όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα μας να γίνει χυλός.
Τώρα πρέπει να αφήσουμε το μίγμα μας μισή ώρα σε ζεστό μέρος (εγώ το αφήνω πάνω στη κουζίνα).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετή ποσότητα ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Εγώ τις περισσότερες φορές παίρνω ένα κουτάλι της σούπας το γεμίζω με το μίγμα και ρίχνω αυτή την ποσότητα (βγαίνουν αφράτοι αλλά και πολύ μεγάλοι). Έχω φτιάξει και λουκουμάδες με ποσότητα όση χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού (δεν τους προτιμώ αλλά δοκιμάστε μια τηγανιά για να έχετε άποψη).
Θέλουν το πολύ 2 λεπτά (ίσως και λιγότερο) από κάθε πλευρά και είναι έτοιμοι.
Καλό είναι να τους βάλετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Μπορείτε να ρίξετε από πάνω μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή μερέντα ή σιρόπι καραμέλας ή ότι άλλο φανταστείτε!!!!
Επειδή ζάχαρη δεν βάζω πουθενά στο μίγμα κρατήστε τη συνταγή γιατί εύκολα γίνονται αλμυροί λουκουμάδες!!!!!!
Leave A Comment