Την χαρακτηρίζω κλασσική γιορτινή συνταγή κυρίως γιατί δεν λείπει ποτέ από τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πολύ κακώς βέβαια γιατί αφού την δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι είναι πανεύκολη, γρήγορη και κλέβει πάντα την παράσταση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Όταν θα χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ χειρός για να την κάνετε βελουτέ φορέστε την ποδιά σας!!! Ακόμα γελάει η παρέα με την εικόνα μου να βγαίνω μέσα από την κουζίνα λουσμένος με καροτόσουπα!

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 πράσο κομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα ή γλυκοπατάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά κομμάτια φρέσκο τζίντζερ (εναλλακτικά 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο)
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1,5lt ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • θυμάρι
  • κρουτόν για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια.

Τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και μετά από 2′ σβήνετε με το χυμό πορτοκάλι.

Στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό (αν δεν έχετε δικό σας, ρίξτε έναν κύβο και προσθέστε βρασμένο νερό) και χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό. Αλατοπιπερώστε και περιμένετε τουλάχιστον 30′ ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά σας.

Μετά από 30′ είστε σχεδόν έτοιμοι!!! Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε την σούπα σας (με προσοχή όπως είπαμε) και προσθέστε όσο νερό μπορεί να χρειασθεί ώστε να αποκτήσει ωραία βελούδινη υφή (να μην είναι σαν πουρές λαχανικών).

Σερβίρετε ζεστή με λίγα κρουτόν και θα εντυπωσιάσετε!!!

Καλή επιτυχία!