Γάλα καρύδας, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Τέλεια υλικά για γλυκό θα σκεφτείτε ε? Το ίδιο και εγώ!!!!!. Παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής όμως έχω μάθει να δοκιμάζω πράγματα πέρα από τα παραδοσιακά και η αλήθεια είναι ότι μαγειρεύω πολλά περισσότερα τώρα απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια.\

Κάθε φορά που μαγειρεύω τίποτα περίεργο έχω σαν κριτές την οικογένεια ! Η γυναίκα μου ευτυχώς δεν είναι αυστηρή μαζί μου. Τα μικρά όμως είναι ανελέητα!!!!!

Αφού λοιπόν η συνταγή πήρε την έγκρισή τους σας την παρουσιάζω μαζί με μια συμβουλή : « Όπως και στη ζωή έτσι στη μαγειρική…..Τολμήστε!!!!!»

ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 κεφτέδες)

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες του τοστ τριμμένες
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Τζίντζερ (φρέσκο)
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόκκους από μαύρο και κόκκινο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε όλη τη ποσότητα του κιμά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια ρίξτε το τριμμένο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το τρίμμα από τις φέτες του τοστ (εγώ απλά τις χτυπάω στο multi) και προσθέστε 50 ml γάλα καρύδας. Χρειάζεστε τόσο γάλα όσο για να μουσκευτεί καλά το τρίμμα από τις φέτες του τοστ.

Προσθέστε το μίγμα στο κιμά και ανακατέψτε πολλά καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Δε χρειάζεται αν ρίξετε αβγό για να δέσουν τα υλικά!!!

Τους κεφτέδες σας πρέπει να πλάσετε λίγο μεγαλούτσικους (όχι μικρά κεφτεδάκια!!, σα ν μπαλάκια του γκολφ φανταστείτε!

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο (δεν χρειάζεται πάρα πολύ ίσα ίσα να πάει σε όλη την επιφάνεια).

Αλευρώστε τους κεφτέδες και ρίξτε τους στο λάδι. Χρειάζεται να τους αφήσετε λίγο από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.

Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές (όχι να είναι έτοιμοι, απλά να έχουν πάρει χρώμα), ρίξτε στο τηγάνι το υπόλοιπο γάλα καρύδας και χαμηλώστε τη φωτιά.

Κόψτε το τζίντζερ σε φέτες (3 φετούλες είναι μια χαρά) και προσθέστε τις στο τηγάνι μαζί με το ξυλάκι κανέλα και τους κόκκους από το πιπέρι.

Ρίξτε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω και αφήστε να σιγοψηθούν μέσα στο γάλα καρύδας για 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρνώντας τους από όλες τις μεριές.

Το γάλα καρύδας θα δημιουργήσει μια αρωματική παχύρευστη σάλτσα γύρω και πάνω από τους κεφτέδες που θα σας συναρπάσει.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα όταν θέλετε ένα γρήγορο με έμπνευση πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις!!!!

Καλή επιτυχία!!!!