Από τα αγαπημένα μου φαγητά από τον καιρό εκείνο που ήμουν παιδί!!!! Θυμάμαι περίμενα πως και πως το κομμάτι από την μητέρα μου και παρακαλούσα σε αυτό να υπάρχει και ένα κομμάτι από το βραστό αυγό, το οποίο το άφηνα πάντα για να το φάω στο τέλος.

Σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις γευστικές μου προτιμήσεις, εύκολο για να το φτιάξεις και χορταστικό, ειδικά αν το συνδυάσεις με πατάτες φούρνου. Εννοείται ότι οι μικρές βοηθούν πάντα για να το φτιάξω αφού το ανακάτεμα του κιμά είναι το αγαπημένο τους!!!!!!!!!!

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φέτες του τοστ τριμμένες ή 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 αυγό για τον κιμά
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με μυρωδικά
  • Αλάτι, πιπέρι & θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 1 τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 5 μεγάλες πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το κιμά και προσθέστε το αλεύρι (ή το τριμμένο ψωμί του τοστ).

Στη συνέχεια προσθέστε το ένα αυγό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και το θυμάρι.

Τέλος ρίξτε το πολτό σκόρδου!!!!!

Εννοείται πως όλη αυτή την ώρα ανακατεύεται συνέχεια!!! Αν έχετε βάλει τα παιδιά να το κάνουν, ταυτόχρονα φροντίστε να μαζεύετε από όπου και να έχουν σκορπιστεί τα μικρά κομμάτια του κιμά!!!!!

Βάλτε σε κατσαρολάκι τα 4 αυγά και βράστε τα για 20 λεπτά.

Σε ένα βαθύ ταψί στρώστε τον κιμά, απλώστε τον καλά και σχηματίστε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο και κατά μήκος του (εκεί θα τοποθετήσετε τα βραστά αυγά).

Στη συνέχεια σκεπάστε τα αυγά με το κιμά που περισσεύει από δεξιά και αριστερά και σχηματίστε ένα ωραίο ρολό με τα χέρια σας.

Αν θέλετε καθαρίστε πατάτες και προσθέστε τις στο ταψί μαζί με λάδι και ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μετά από 30’ βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το για άλλα 40 λεπτά.

Εμένα μου αρέσει να προσθέτω και ένα ντοματάκι ψιλοκομμένο. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε το μαζί με λίγο ακόμα νερό 15 λεπτά πριν το ρολό σας να είναι έτοιμο!!!!!

Καλή επιτυχία