Δεν ξέρω αν είστε από αυτούς που πάντα θα παραγγείλουν ριζότο όταν βρεθούν σε εστιατόριο. Εγώ πάντως είμαι!!! Δεν ξέρω τι έχετε ακούσει ή διαβάσει για τη δυσκολία στο να φτιάξεις ένα σωστό ριζότο. Εδώ θα βρείτε μια απλή, νόστιμη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οποιοδήποτε ριζότο φανταστείτε!!!!

 Το ριζότο ή ρυζότο (Risotto), είναι φαγητό από τη βόρεια Ιταλία, με ρύζι που μαγειρεύεται σε ζωμό έως ότου αποκτήσει κρεμώδη συνοχή. Πολλοί τύποι ρυζότο περιέχουν βούτυροκρασί και κρεμμύδι. Είναι από τους πιο κοινούς τρόπους μαγειρέματος του ρυζιού στην Ιταλία.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με μυρωδικά
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους (ή ότι βρείτε)
  • 200 γραμμάρια agaricus (ή ότι βρείτε)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 με 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1,1lt ζωμός λαχανικών
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πολτό σκόρδου και αφήστε τα να σωταριστούν για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 2 λεπτά να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.

Σβήστε με το κρασί και αφήστε 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να τραβήξει τα υγρά του.

Τώρα θα πρέπει να αρχίσετε να προσθέτετε τον ζωμό σιγά σιγά. Υπολογίστε ότι πρέπει να τον προσθέσετε σε 4 δόσεις. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και προσθέστε ζωμό, πρέπει να ανακατεύετε πολύ συχνά ώστε να χυλώσει το μίγμα σας και να απορροφήσει όλο το ζωμό. Συνεχίστε μέχρι να έχετε ρίξει όλον το ζωμό. Υπολογίστε ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.

Μόλις τελειώσετε και το μίγμα σας είναι έτοιμο αποσύρετε το από τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε το ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Τέλειο για πρώτο πιάτο!!!!!

Συμβουλή

Τα παραπάνω υλικά βγάζουν 4 με 5 μερίδες!!!