Αυτό το γλυκό το συνοδεύουν διάφοροι μύθοι!! Λέγεται ότι όταν το φτιάχνεις δε μπορείς να σταματήσεις να το τρως!!! Όσο υπάρχει μέσα στο σπίτι σου γίνεται έμμονη ιδέα, τόσο πολύ που τα βράδια σηκώνεσαι για να φας το τελευταίο κομμάτι και τσακώνεσαι με το σύζυγο που είχε την ίδια ιδέα και τον πέτυχες μπροστά από το ψυγείο!!!

Από μια αγαπημένη φίλη μας έρχεται αυτό το γλυκό. Βορειοελλαδίτισσα και περήφανη μαμά μας προειδοποιεί : « Το φτιάχνετε με δική σας ευθύνη!!!!»

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες περίπου)

  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλας
  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 ποτήρια βραστό νερό
  • 1 ποτήρι κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε φύλλα κ κοτσάνια, τις κόβουμε στην μέση κ τις χτυπάμε στο multi μέχρι να γίνουν πολτός.

Ρίχνουμε τα δύο φακελάκια ζελέ στο βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρύο νερό , ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τις φράουλες και  το γιαούρτι.

Όταν βγάλουμε το ζελέ από το ψυγείο ενώνουμε τα δύο μείγματα χτυπώντας με το σύρμα.

Το βάζουμε σε φόρμα και μετά στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 8 ώρες).

Καλή απόλαυση!!!!