Το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, μπεικονπιτάκια, κοτοπιτάκια και ότι άλλο πιττάκι θέλετε για παιδικό πάρτι δεν θα το πιστεύετε!!!!

Θα σκεφτεί κανείς : « γιατί να μπω στον κόπο? Τα παίρνω έτοιμα από το φούρνο ή αγοράζω τα κατεψυγμένα και ξεμπερδεύω!» Θυμηθείτε ότι λόγω της αλλεργίας της κόρης μου πρέπει να προσέχουμε τα πάντα! Κανένα από τα πιττάκια του εμπορίου δεν επιτρέπεται να φάμε! Τρομερό ε? Φανταστείτε να πηγαίνεις σε παιδικό πάρτι και όλα τα φαγώσιμα που κυκλοφορούν να απαγορεύονται δια ροπάλου!!! Τι κάνεις? Κάθεσαι και κλαις τη μοίρα σου? Όχι βέβαια!!! Σουπερμπαμπάς είσαι!!! Βρίσκεις λύση!!! Και ορίστε στη διάθεσή σας

ΥΛΙΚΑ

  • Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια έτοιμη συσκευασία κατεψυγμένα σφολιατάκια (μέσα έχει 2 συσκευασίες από 10 σφολιατάκια). Προσοχή η μόνη δέσμευση είναι ότι πρέπει να έχετε βγάλει την συσκευασία από την κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν.
  • 1 αυγό (το οποίο πρέπει να το χτυπήσετε, όπως την ομελέτα δηλαδή)
  • Αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λουκανικοπιτάκια

  • Μπορείτε να πάρετε τα μικρά λουκανικάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Συμβουλή παρόλο που είναι προβρασμένα δεν θα ήταν άσχημο να τα ρίξετε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά.
  • Ο τρόπος είναι ο ίδιος για όλα τα πιττάκια. Αφού έχουν ξεπαγώσει είναι εύκολο να τα δουλέψετε. Βάλτε ένα λουκανικάκι πάνω στη σφολιάτα και για περισσότερη γεύση προσθέστε λίγο κέτσαπ και μουστάρδα (πραγματικά είναι πεντανόστιμα). Ενώστε τις άκρες από το σφολιατάκι (αν έχουν ξεπαγώσει πολύ καλά πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να κολλήσουν, αν δεν έχουν ξεπαγώσει καλά βρέξτε λίγο τα δάχτυλα σας και περάστε τα πάνω από τις άκρες προκειμένου να κολλήσουν. Συνεχίστε το ίδιο για όλα τα σφολιατάκια και τοποθετήστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο πρέπει να τα περάσετε όλα από πάνω με το αυγό που έχετε χτυπήσει. Αν δεν έχετε πινέλο κανένα πρόβλημα!!! Εγώ την πρώτη φορά που τα έφτιαξα δεν είχα πινέλο και αυτό που έκανα είναι να βουτάω μια διπλωμένη χαρτοπετσέτα στο αυγό και στη συνέχεια να περνάω από πάνω τα σφολιατάκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αυτό σημαίνει ότι μόλις αρχίσετε και τα διπλώνετε ανάψτε τον φούρνο σας!!) για 25’ στους 180. Να τους ρίχνετε καμιά ματιά όμως ε? Θα τα δείτε που θα φουσκώσουν και θα πάρουν ωραίο χρώμα! Είναι έτοιμα!!!! Και τα φτιάξατε εσείς!!!!!

Κοτοπιτάκια

  • Τα φτιάχνω πάντα όταν έχω μαγειρέψει κοτόπουλο και έχει περισσέψει!!!
  • Καθαρίστε το ψαχνό και ψιλοκόψτε το. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίξτε το τεμαχισμένο κοτόπουλο και για να ενισχύσετε την γεύση ρίξτε μια ή δύο κουταλιές μαγιονέζα. Ανακατέψτε καλά και ξεκινήστε το γέμισμα βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε κάθε σφολιατάκι. Μπορείτε αντί για μαγιονέζα να βάλετε τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλά φανταστείτε συνδυασμούς και δοκιμάστε τους!!!

Μπεικονπιττάκια

  • Σε αυτή την εκδοχή παίρνω 10 φέτες μπέικον και τις ψιλοκόβω. Στη συνέχεια κόβω σε πολύ μικρά κομμάτια 1 μεγάλη ντομάτα. Τέλος ελιές κομμένες σε ροδέλες. Τα ανακατεύω όλα μαζί και η γέμιση είναι έτοιμη!!!!!!

Θα μπορούσα να συνεχίσω όλη την ημέρα και να σας λέω για διαφορετικές γεμίσεις (σουτζουκοπιττάκια, κιμαδοπιτάκια από τον κιμά που περίσσεψε κοκ)