Η ονομασία δεν είναι καθόλου τυχαία! Σίγουρα μπορείτε με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνέτ να βρείτε εξαιρετικές συνταγές για κεφτεδάκια. Αρωματικά, γεμιστά, πικάντικα και πολλά πολλά ακόμα!

Για κλεφτεδάκια δύσκολο όμως να βρείτε συνταγή!

Τα ονόμασα έτσι για τον απλό λόγο ότι αυτά τα κλεφτεδάκια δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται στον φούρνο, επομένως δεν είναι original!

Παρόλα αυτά είναι απλά, πεντανόστιμα και όπως λένε οι φίλες της μεγάλης μου κόρης : « Τρώγονται και κρύα!!!!».

Ιδανικά για παιδικά πάρτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (συνήθως ζητάω άπαχο).
  • 1αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με αρωματικά (βρίσκεται σε όλα τα σουπερμάρκετ, συνήθως στο ράφι που είναι οι πολτοί ελιάς, η κάπαρη σε άλμη κτλ και η τιμή του είναι περίπου 4,6€ το βαζάκι).
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά! Προσοχή το αυγό το σπάμε και το τσόφλι το πετάμε ε? Συγκεκριμένη σειρά δεν υπάρχει! Ρίξτε τα όλα μέσα!!!!!

Το μυστικό της συνταγής είναι να βάλετε τα παιδιά σας να βουτήξουν τα χέρια τους μέσα στο μπολ και να αρχίσουν το ανακάτεμα!!!!! Αν έχετε κοριτσάκια ίσως να την γλιτώσετε με ένα απλό σφουγγάρισμα, η συνταγή εκτελεσμένη από αγοράκια είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούμε όλα τα υλικά από την αρχή!!!

Αφού λερώσουν τα χέρια τους αρκετά, αναλάβετε και εσείς λίγο δράση και ανακατέψτε μέχρι τα υλικά να ενωθούν για τα καλά.

Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και αρχίστε να πλάθετε τα κλεφτεδάκια.

Το μέγεθος τους ποικίλει ανάλογα από το μέγεθος του χεριού του παιδιού!!! Ένα 3χρονο φτιάχνει αρκετά μικρά κλεφτεδάκια να ξέρετε!!!

Αφού ετοιμάστε όλα τα κλεφτεδάκια και τα τοποθετήσετε στο ταψί (προσοχή αντικολλητικό χαρτί είπα έτσι? Ούτε λάδια ούτε τίποτα μέσα στο ταψί!!!!!)

Τα βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά (εξαρτάται πάντα από την κουζίνα σας, εγώ τα βάζω στον αέρα). Οδηγίες χρήσης για την κουζίνα σας δεν μπορώ να σας δώσω, οπότε αν μαγειρεύετε για πρώτη φορά ζητήστε βοήθεια σε αυτό!!

Τα κλεφτεδάκια είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει αυτό το γνωστό χρώμα που έχουν και τα κανονικά τηγανισμένα κεφτεδάκια!!!!!

Πολύτιμη Συμβουλή για τα πάρτι

Η παραπάνω δοσολογία βγάζει περίπου 35 τεμάχια.

Συνοδεύονται εξαιρετικά με μια σος γιαουρτιού (την συνταγή θα σας την πω αργότερα) και φίλοι που την έχουν φτιάξει πρόσθεσαν μέσα και ψιλοκομμένο δυόσμο (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί οι κόρες μου θα με έβαζαν να βγάζω ένα ένα αυτά πράσινα κομματάκια!!!!!)

Δοκιμάστε τα !!!!!