Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά μας δυσκολεύουν σε συγκεκριμένα φαγητά. Ειδικά όσον αφορά τα όσπρια δεν ξέρω για τα δικά σας αλλά τα δικά μου τα βλέπουν και αλλάζουν δρόμο. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν προσπαθώ να «πειράζω» λίγο τις παραδοσιακές συνταγές ώστε να γίνουν λίγο πιο ελκυστικές για τα παιδιά.
Συνήθως όταν φτιάχνω κάτι για πρώτη φορά έχω έναν κανόνα σχεδόν αλάνθαστο.
Κάνω την εξής ερώτηση : «Αν το έβλεπα στο μενού εστιατορίου θα το παράγγελνα»??
Αν η απάντηση είναι ναι, προχωράω στη συνταγή!
Ιδού λοιπόν ……φακές με πατάτα και μπέικον
ΥΛΙΚΑ
- ½ πακέτο φακές (στο νερό από το βράδυ)
- 4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 7 – 8 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου με μπαχαρικά
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι που έχετε ψιλοκόψει. Αφήστε το 2 με 3 λεπτά να τσιγαριστεί και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τις πατάτες και το μπέικον.
Αφήστε τα υλικά για 3 με 4 λεπτά στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίξτε μέσα τις φακές το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα ποτήρι νερού διαλύστε μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου και προσθέστε το στη κατσαρόλα.
Αφήστε να πάρει μια βράση 9για 3 λεπτά περίπου) και στη συνέχεια ρίξτε μέσα βρασμένο νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν οι φακές.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
Ανάλογα με τη ποιότητα που έχουν οι φακές ποικίλει και ο χρόνο βρασίματος.
Σε 35’ περίπου ρίξτε μέσα το ντοματάκι και προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται.
Αφήστε τα να βράσουν για 15 με 20 λεπτά και είναι έτοιμο.
Οι φακές θα βρίσκονται μέσα σε μια πηχτή χυλωμένη σάλτσα (και λόγω της πατάτας) και η μια κουταλιά που περιλαμβάνει όλα τα υλικά πραγματικά είναι πρωτόγνωρη εμπειρία!!!
Σταδιακά και μόλις συνηθίσουν τη γεύση μπορείτε να μειώνεται τη ποσότητα από το μπέικον!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Leave A Comment