Ξέρετε πόσο πολύ μου αρέσει να μιλώ για συνταγές! Έτσι πολύ συχνά σε παρέες βρίσκομαι να συζητώ για διάφορες παραλλαγές από γνωστές συνταγές ή ακόμα καλύτερα να προσπαθώ να μαντεύω τι θα μπορούσε να περιέχει ή πως εγώ θα έφτιαχνα κάποιο από τα πιάτα που μου περιγράφουν οι φίλοι!!!

Η συγκεκριμένη συνταγή έρχεται από μια πολύ καλή φίλη που όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι είναι επαγγελματίας γευσιγνώστρια αλλά το κρύβει!!!!

Το σίγουρο είναι ότι μας έδωσε ένα γευστικότατο και γρήγορο πιάτο και ακόμα περισσότερο μια εκτέλεση πάνω στην οποία μπορούν να βασιστούν πολλές ακόμα συνταγές!!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γραμμάρια φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 κούπα του καφέ ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (μια κουταλιά του γλυκού) και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα (τουλάχιστον 10’).

Πασπαλίζουμε με το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον χυμό του πορτοκαλιού. Το αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πιει το χυμό.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το κάρυ, το μπαλσάμικο, και μία κούπα του καφέ ζεστό νερό και ανακατεύουμε  πολύ καλά.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μίγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει (υπολογίστε περίπου 15’).

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι (μαύρο άγριο ή καστανό) ή με ρυζομακάρονα.

 

Δοκιμάστε το σε μια βραδιά με φίλους και ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!!!!!