Πόσες φορές σας έχει τύχει μια υπέροχη μυρωδιά, να προκαλεί την όσφρησή σας, να σας καλεί να την ακολουθήσετε και να προσπαθείτε να μαντέψετε από πού προέρχεται και τι ακριβώς είναι? Εγώ ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πάω πολύ μακριά αφού η μυρωδιά που με τυράννησε για λίγη ώρα το είχε σκάσει από το διπλανό ακριβώς διαμέρισμα.

Εκεί ο Αχιλλέας, φίλος και μπαμπάς που κάθε ημέρα όλο και κάτι δημιουργεί στη κουζίνα του, έχοντας το ένα πιτσιρίκι κρεμασμένο από το λαιμό του και το άλλο δεμένο γύρω από το πόδι του, προσπαθούσε να τα απομακρύνει από το ζεστό γαλακτομπούρεκο που μόλις είχε βγάλει από το φούρνο!

«Πρέπει να κρυώσει και να ρίξουμε το σιρόπι» τους εξηγούσε, αλλά όπως πολύ καλά ξέρετε τα γλυκά για τα παιδία είναι ο απόλυτος πειρασμός! Και όταν προέρχονται και από τα χέρια του μπαμπά έχουν άλλη χάρη!!!!

Μέχρι να κρυώσει το γαλακτομπούρεκο τον ανάγκασα να γράψει τη συνταγή και να την μοιραστεί μαζί μας.

Καλή σας απόλαυση!!!

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

  •  4 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 πρέζες βανίλια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 φέτες λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 και κάτι κούπες σιμιγδάλι ψιλό.
  • 4 αυγά
  • Φύλλο κρούστα για πίτες και γλυκά

Υλικά για σιρόπι

  • 1 1/2 κούπες νερό
  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 2 φέτες λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το αλάτι, λεμόνι, βανίλια και κανέλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ.

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε έξι φύλλα ( ένα – ένα τα αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο) ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα (τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και αυτά).

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο (τον έχουμε προθερμάνει στους160 βαθμούς στον αέρα) και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου.

Το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι (όλα τα υλικά μαζί) και το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο…