Ακόμα θυμάμαι πως γεννήθηκε αυτή η μακαρονάδα. Είναι από εκείνες τις φορές που θες να φτιάξεις κάτι το πολύ σε 10’, να είναι νόστιμο και χορταστικό. Το καλό είναι ότι όταν το φτιάξετε οι άλλοι θα νομίζουν ότι εκτελέσατε μια περίπλοκη συνταγή! Σε αυτή τη περίπτωση απλά κουνήστε το κεφάλι….δεν χρειάζεται να ξέρουν!!!! Αλ όλιο γκρέκα σε 10’

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (ή ότι τραβάει η όρεξη σας)
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκορδαλιά (ναι ναι καλά διαβάσατε σκορδαλιά και αν είναι από πατάτα ακόμα καλύτερα!!!)
  • Ελιές ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είπαμε: έχεις γυρίσει κουρασμένος στο σπίτι,  χρειάζεσαι κάτι γρήγορο και νόστιμο και ονειρεύεσαι να αράξεις στον καναπέ γιατί κατά πάσα πιθανότητα έχει κάποιο καλό ματς.

Μην περιμένεις λοιπόν τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη συνταγή. Σε μια κατσαρόλα βράσε νερό ρίξτε και λίγο αλάτι μέσα. Μόλις βράσει ρίξε μέσα τα μακαρόνια και άστα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (όσα λεπτά γράφει η συσκευασία εννοώ ε;) Μόλις ετοιμαστούν ρίξτα όλα στο σουρωτήρι και πρόσθεσε στη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο.

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι! Ρίξε ξανά τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και πρόσθεσε τη μια κουταλιά σκορδαλιά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να απλωθεί σε όλα τα μακαρόνια! Κόψε τη ντομάτα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τη μέσα και τέλος προσθέστε τις ελιές ροδέλες (2 κουταλιές της σούπας).

Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Και με τυρί τριμμένο που το δοκίμασα ταιριάζει, όπως και με λίγη τριμμένη φέτα.

Σκορδαλιά σε μακαρονάδα; Γίνεται;

Κι όμως! Δοκιμάστε το και τα λέμε!!!