Αυτό το φαγητό μπορεί να έχει και ονομασία αλλά δεν την ξέρω. Θυμάμαι όμως ότι το έφτιαχνε η μητέρα μου και μου έλεγε ότι είναι συνταγή που της είχε δείξει η γιαγιά μου (η πεθερά της). Σημασία έχει ότι με τα απλούστερα υλικά φτιάχνεις γεύσεις που σου μένουν αξέχαστες!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 με 5 μελιτζάνες (ή όσες χρειάζεται για να γεμίσετε ένα ταψί σας)
  • Σκορδαλιά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στην αρχική συνταγή τις μελιτζάνες έπρεπε να τις τηγανίσεις. Αυτή και μόνο αυτή την αλλαγή έχω κάνει.

Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και απλώστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αλατίστε τις ελαφρά.

Βάλτε τις στο φούρνο (χρησιμοποιήστε τον αέρα) στους 200 βαθμούς. Θα χρειαστούν γύρω στα 30 λεπτά (να τις γυρίσετε και από την ανάποδη!!!) Δεν θέλετε να ψηθούν τελείως αφού στη συνέχεια θα τις ξαναβάλετε στο φούρνο.

Μόλις τις δείτε ότι έχουν πάρει χρώμα και έχουν μαλακώσει, βγάλτε τις από το φούρνο. Τακτοποιήστε τις καλά στο ταψί και απλώστε από πάνω μια γενναία στρώση σκορδαλιά! Καλύψτε τις όλες δημιουργώντας ουσιαστικά ένα στρώμα από πάνω τους και ξαναβάλτε τις στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά περίπου (όσο χρειαστεί η σκορδαλιά να πάρει χρώμα και να σχηματίσει μια κρούστα πάνω από τις μελιτζάνες).

Είναι πολύ απλό και πολύ νόστιμο, η σκορδαλιά αποκτά μια γλυκιά γεύση όταν την βάζετε στο φούρνο. Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να το τρώτε!!!!