Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί αλλά είμαι πολύ μακαρονάς!!!!! Μια συνταγή που κουβαλάω από τα φοιτητικά χρόνια είναι αυτή με τη σάλτσα τόνου. Αν δείτε τα υλικά θα καταλάβετε γιατί την λέω «του φοιτητή». Με τον καιρό έχει γίνει και η αγαπημένη των παιδιών!!!!

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό πακέτο πένες τρικολόρ
  • 1 κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι & ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξτε τα σε βαθύ τηγάνι αφού έχετε ρίξει ήδη το ελαιόλαδο.

Αφήστε 2 με 3 λεπτά και προσθέστε τις κονσέρβες τόνου (εγώ αδειάζω το λάδι που έχουν μέσα και το συνιστώ και σε εσάς).

Αφήστε 2 λεπτά να αναμιχθεί ο τόνο με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήστε με το λευκό κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 3 λεπτά) και προσθέστε το τοματάκι καθώς και ένα ποτήρι νερό. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό. Σε 20 με 25 λεπτά είναι έτοιμο, λίγο πριν ετοιμαστεί ρίξτε τις ελιές και ανακατέψτε καλά.

Οι πένες χρειάζονται περίπου 13 λεπτά βράσιμο οπότε υπολογίστε το χρόνο ώστε να είναι έτοιμες μαζί με τη σάλτσα.

Όταν είναι έτοιμες ρίξτε τις μέσα στο βαθύ τηγάνι και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού!!

Σερβίρετε τα σκέτα ή με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και απολαύστε μοναδική μακαρονάδα!!!

Καλή επιτυχία