Φαίνεται ότι η ιδέα «τα παιδιά μαγειρεύουν μόνα τους» έχει εμπνεύσει και άλλους μικρούς μας φίλους.

Μια πολύ καλή φίλη και περήφανη μαμά, μας στέλνει τις δημιουργίες του γιού της και σας καλεί να τις δοκιμάσετε!!!!

 Ο Γιώργος λατρεύει τα παγωτά και θέλει να τα απολαμβάνει κάθε μέρα παρόλο που η μαμά έχει αντίθετη γνώμη! Αγαπά όμως πολύ τα καλοκαιρινά φρούτα και έτσι αποφάσισε να φτιάξει αυτοσχέδιες γρανίτες ώστε να συνδυάσει παγωτό και φρούτα μαζί !!

Η ιδέα του ενθουσίασε και τη μαμά αφού δεν χρειάζεται πια να του λέει όχι, όταν θέλει να τις απολαμβάνει καθημερινά!!! Έτσι έκανε παραγγελία για τις πρώτες γρανίτες!!
– Μαμά θέλω φράουλες και βερίκοκα μου δήλωσε και η πρώτη ερώτηση στο σχόλασμα ήταν αν αγόρασα τα φρούτα του! Και ιδού οι γρανίτες του Γιώργου!

ΥΛΙΚΑ (για 4 ξυλάκια γρανίτας)

  • 7-8 φράουλες κατά προτίμηση αρκετά ώριμες
  • 4-5 βερίκοκα όχι πολύ μεγάλα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • Λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε στο multi τα φρούτα (τα παιδιά μπορούν να κάνουν ότι συνδυασμό φρούτων θέλουν) ! Αραιώνουμε με λίγο νερό αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό (ανάλογα με τα φρούτα) και προαιρετικά βάζουμε λίγο γάλα για να δέσουν καλύτερα οι γρανίτες!

Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το νερό με χυμό πορτοκαλιού! Αν τα φρούτα δεν είναι πολύ γλυκά βάζουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη.

Αν έχουμε το ειδικό σκεύος για γρανίτες μοιράζουμε το μίγμα εκεί και τις βάζουμε στην κατάψυξη 6-8 ώρες. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτηράκια η μικρά μπολ. Καλή απόλαυση 😉