Με αλεύρι και νερό συνήθως ξεκινάει κάποιο διασκεδαστικό παιχνίδι. Είναι από εκείνες τις στιγμές που ρίχνεις λίγο και από τα δυο σε ένα μπολ και μένεις ήσυχος ότι τα πιτσιρίκια σου θα απασχοληθούν για όση ώρα χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις.

Όταν μετά από 3’ συνειδητοποιείς ότι το αλεύρι βρίσκεται παντού εκτός από εκεί που θα έπρεπε να είναι και το νερό έχει δράσει καταλυτικά ώστε να δημιουργήσει μιας πρώτης τάξεως αλευρόκολλα στα μαλλιά τους μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή!!!!!!!!

Τότε λοιπόν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους μάθεις πώς να φτιάχνουν γρήγορα και εύκολα κρέπες!!!!!!!!!

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml νερό
  • 1 κουταλάκι σόδας
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Ελάχιστο λάδι

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το νερό και σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα συνέχεια για να διαλυθεί. Μόλις ρίξετε όλο το αλεύρι προσθέστε τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Το μίγμα σας πρέπει να έχει γίνει χυλός.

Σε ένα τηγάνι ρίξτε ελάχιστο λάδι ίσα ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του.

Αφήστε να ζεσταθεί καλά και ρίξτε μια ποσότητα από το μίγμα σας (πάρτε μια κουτάλα γεμίστε την και ρίξτε την ποσότητα στο τηγάνι).

Δε χρειάζεται πάρα 1 λεπτό από τη κάθε μεριά και είναι έτοιμες!!!

Μπορείτε να τις κάνετε γλυκές ή αλμυρές πολύ εύκολα.

Για γλυκές κρέπες προσθέστε μερέντα και λίγο σιρόπι σοκολάταw από πάνω ή κόψτε φρούτα (φράουλες και μπανάνα) και προσθέστε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.

Για αλμυρές προσθέστε τα αλλαντικά και το τυρί της αρεσκείας σας λίγο πριν βγάλετε την κρέπα από το τηγάνι, διπλώστε και απολαύστε!!!!!!!!!

Τα παραπάνω υλικά βγάζουν περίπου στις 8 με 10 κρέπες