Από την ημέρα που η φίλη μας η Σοφία έστειλε τις φωτογραφίες με αυτά τα φανταστικά γουρουνάκια από ψωμί που μέσα τους κρύβουν ένα κεφτεδάκι οι κόρες μου με έφαγαν!!!!

«Μπαμπά πότε θα τα φτιάξουμε ε?ε? πες πότε???»

Όπως καταλαβαίνετε το να τους χαλάσω το χατίρι στη μαγειρική μου είναι πολύ δύσκολο!!!

Τους υποσχέθηκα λοιπόν ότι στα γενέθλια τους (σε λίγες ημέρες δηλαδή) θα τα φτιάξουμε όλοι μαζί!!!!!!

Πριν από αυτό όμως προτίμησα να κάνω μια δοκιμή μόνος μου για να είμαι σίγουρος!

Ζήτησα λοιπόν τη συμβουλή έμπειρου φούρναρη που ζυμώνει πολλά πολλά χρόνια και μετά από κόπο (όχι πολύ!) σας παρουσιάζω τα….γουρουνοφατσάκια!!!!!

Υλικά για το ψωμί

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 16 γραμμάρια (2 φακελάκια) ξηρή μαγιά
  • 50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 2 ποτήρια περίπου νερό κρύο

Υλικά για τα κεφτεδάκια

Αααα εδώ έχετε συνταγή!!! Ακολουθήστε τη συνταγή για τα κ(λ)εφτεδάκια που θα βρείτε στο site!!!!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το νερό. Ζυμώνουμε και με τα δυο χέρια όση ώρα χρειαστεί (υπολογίστε περίπου 15 λεπτά) μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί και να μην κολλάει στα χέρια.

Μόλις σχηματιστεί σαν μπάλα την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 45 λεπτά περίπου.

Σε ένα πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη μας (υπολογίστε περίπου στα 80 γραμμάρια).

Αρχίζουμε και την ανοίγουμε με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1,5 εκατοστό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο κέντρο το κεφτεδάκι και κλείνουμε τη ζύμη σαν πουγκί (για να κλείσει καλά βρέξτε τα δάχτυλα σας και ενώστε τις άκρες της ζύμης).

Την γυρνάμε ανάποδα για να σταθεί (φανταστείτε ότι εκεί που κλείνει το πουγκί είναι τα ποδαράκια απλό το γουρουνάκι μας).

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη μας (περίπου 10 γουρουνάκια θα βγουν)

Πως φτιάχνουμε τη μύτη, τα μάτια και τα αυτάκια

Πάρτε ένα κομμάτι ζύμη (πολύ μικρό) και κάντε το μικρή μπαλίτσα (ε θέλει λίγο φαντασία για το να βγει όπως τη μύτη από το γουρουνάκι!!!) βρέξτε το ελαφρά και κολλήστε το στο σώμα από το γουρουνάκι. Για να κάνετε τα ρουθούνια πάρτε 2 ξυλάκια ή οδοντογλυφίδες και πιέστε τα στη μύτη για να στερεωθούν.

Για τα αυτιά πάρτε ακόμα μικρότερο κομμάτι ζύμης φτιάξτε το τριγωνικό βρέξτε το ελαφρά και τοποθετήστε το στο κεφάλι (2 φορές το κάνουμε αυτό ε? Δύο αυτάκια έχει το γουρουνάκι!!)

Για μάτια μπορείτε να στερεώσετε φέτες ελιές ή κάπαρη!

Τοποθετήστε τα γουρουνάκια σας σε ταψί που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.

Αφήστε περίπου 20 λεπτά βγάλτε από το φούρνο, ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 180 και τοποθετήστε πάλι τα γουρουνάκια για περίπου 30 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά).

Αυτό ήταν!!!!!

Ακόμα και αν σας βγουν παραμορφωμένα λίγο (εμένα έτσι μου βγήκαν τα πρώτα!!) μην αγχώνεστε καθόλου. Διασκεδάστε με τα παιδιά και την επόμενη φορά θα βγουν καλύτερα!!!.

Βάλτε και στοίχημα ποιος θα κάνει τα καλύτερα!